România primește ajutor pentru fermieri cât Bulgaria, Slovacia și Ungaria la un loc

0
154
Flag of Ukraine is blue-yellow lying on ripe wheat. Yellow wheat field in Ukraine. Independence Day of Ukraine, flag day.

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu state central şi est-europene, inclusiv cu România, pentru protejarea intereselor fermierilor, dar şi pentru tranzitul produselor agricole ucrainene.

În urma acestui acord, Comisia Europeană va acorda un sprijin de 100 de milioane de euro, bani care vor fi distribuiți către Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Bulgaria.
Criticat pentru activitatea sa la Bruxelles, Petre Daea a reușit să dea o mare lovitură: România va primi aproape 30 de milioane de euro compensații.
În acest moment, doar Polonia, care va primi aproape 40 de milioane de euro este peste țara noastră. Diferența provine din faptul că Polonia este o țară mai mare decât România.

În schimb, România va primi aproape cât Bulgaria, Slovacia și Ungaria la un loc, cele trei țări urmând a primi compensații de aproape 30 de milioane de euro.

Aceste compensații ale Comisiei Europene vin să ajute statele est europene și central europene care au fost afectate de infuzia masivă de cereale din Ucraina, care sunt mult mai ieftine decât cele din Uniunea Europeană.

Lista compensațiilor plătite de Comisia Europeană:

  1. Polonia: 39.330.000 euro
  2. România: 29.730.000 euro
  3. Ungaria: 15.930.000 euro
  4. Bulgaria: 9.770.000 euro
  5. Slovacia: 5.240.000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.