Rusia avertizează că o eventuală aderare a Finlandei sau Suediei la NATO ar declanșa răspunsul Moscovei: „Ar avea consecințe militare și politice grave”

0
352

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe rus a avertizat că aderarea fie a Finlandei, fie a Suediei la NATO va declanșa un răspuns serios din partea Moscovei, relatează BBC.

Vorbind în timpul unui briefing de presă la Moscova, Maria Zakharova a amenințat că dacă oricare dintre țările nordice ar încerca să se alăture alianței de securitate, „ar avea consecințe militare și politice grave care ar impune ca țara noastră să ia măsuri reciproce”, au informat agențiile de presă ruse.

Maria Zakharova

„Considerăm angajamentul guvernului finlandez față de o politică militară de nealiniere ca un factor important în asigurarea securității și stabilității în nordul Europei”, a spus Zakharova.

Deși Finlanda cooperează cu alianța de securitate în unele chestiuni și participă la reuniunea de astăzi a organismului de la Bruxelles, ea nu a aderat oficial la alianță.

Sanna Marin

Luna trecută, premierul Sanna Marin a declarat că este „foarte puțin probabil” ca Finlanda să solicite aderarea la NATO în timpul mandatului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.