Rusoaica Kamila Valieva prinsă dopată la Jocurile Olimpice din China

0
177

Festivitatea de premiere pentru competiția de patinaj artistic pe echipe de la JO Beijing 2022 nu a mai avut loc, după ce testul antidoping al sportivei ruse Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, noua stea a patinajului mondial, a ieșit pozitiv. Kamila Valieva a fost medaliată cu aur în concursul de luni, pe echipe, fiind prima sportivă care a făcut un salt cvadruplu în competiţia olimpică.

Kamila Valieva

Festivitatea de decernare a medaliilor trebuia să aibă loc marţi, la ora locală 21:00. Federaţia Internaţională de Patinaj a recunoscut că întârzierea a fost cauzată de o problemă juridică, iar insidethegames.com scrie că aceasta este legată de un test de antidoping efectuat de Valieva înainte de JO, transmite Hotnews.ro. Ea a câştigat proba individuală feminină, impunându-se atât la programul scurt, cât şi la cel liber.

Medicii au găsit o substanţă interzisă în sângele rusoaicei Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic, luni la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, anunță Digi24.ro. La această probă, echipa Rusiei se clasase pe primul loc. SUA a luat argintul, iar Japonia, bronzul.

Purtând mănuşi roşii strălucitoare şi patinând pe clasicul „Bolero” al lui Maurice Ravel, ea a executat un cvadruplu „salchow” la începutul programului şi un cvadruplu „toe-loop”, înainte de a cădea după o altă încercare de cvadruplu „toe-loop”, informează News.ro.

Substanţa detectată este un medicament folosit pentru combaterea problemelor cardiace.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.