Săptămână dedicată sportului și sănătății la Universitatea din Oradea

0
184


Facultatea de Geografie, Turism și Sport a Universității din Oradea anunță o săptămână de evenimente dedicate mișcării și vieții sănătoase.

„Săptămâna sportului și sănătății la Universitatea din Oradea” se va desfășura între 9 și 13 mai 2022, participanții urmând să fie implicați în practicarea mai multor sporturi ca: minifotbal, handbal, volei, streetball, exatlon, tenis, tenis de masă, badminton, rafting, pilates, ciclism, rugby-tag, zumba și streching.

Scopul declarat al acestui eveniment este „Popularizarea sportului de masă precum și a activităților recreative și de mișcare în rândul elevilor și studenților. Nu este vorba neapărat de competiții sportive, cât despre atragerea tinerilor dar și a profesorilor sau a personalului administrativ spre practicarea sportului”, spune conf. univ. dr. Paul Dragoș, prodecanul Facultății de Geografie, Turism și Sport. La activitățile dedicate „Săptămânii sportului și sănătății la Universitatea din Oradea” pot participa studenți, liceeni – clasele X-XII, însoțiți de profesori, cadrele didactice și personalul instituției.

Organizatori sunt: Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, studenții anului II de la programele de studiu: Educație Fizică și Sportivă, Kinetoterapie și motricitate specială, Educație fizică și antrenament sportiv. Parteneri: Fotbal Club Universitatea Oradea, Clubul Sportiv Universitar Oradea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Înscrierile se pot face, până în data de 5 mai 2022, prin completarea unui formular, care va fi trimis apoi pe adresa de email: competitie@fefsoradea.ro, având trecut la rubrica „subiect” sportul pentru care se optează. Formularul se poate descărca de pe site-ul www.fefsoradea.ro sau de pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport:

https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/

Programul detaliat al evenimentului va fi stabilit după finalizarea perioadei de înscriere, în funcție de numărul celor înscriși la fiecare ramură sportivă. Acesta va fi publicat pe site-ul www.fefsoradea.ro și pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport (https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/).

Cu excepția raftingului, care se va practica pe Crișul Repede, în zona podului Carol I (Sovata), toate celelalte activități vor avea loc în Complexul Sportiv al Universității din Oradea, între orele 11:00 – 18:00.

La minifotbal, handbal, streetball, volei și rugby-tag activitățile vor fi desfășurate în sistem turneu sau mixt (turneu și eliminatoriu), în funcție de numărul participanților. Practicarea sporturilor precum: exatlon, tenis, tenis de masă, a badmintonului, raftingului, pilates, ciclism, zumba, cros, stretching și, bineînțeles, a relaxării va avea caracter recreativ. „Eventualele întreceri pot fi organizate ad-hoc”, spun organizatorii.

Gazdele insistă ca participanții „să citească cu atenție și să respecte toate prevederile regulamentului de desfășurare a evenimentului”.

Vor fi acordate: diplome de participare, cupe, medalii, tricouri, mingi, dar și premii oferite de către sponsori.

Informații și noutăți vor fi publicate pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport: https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/

Toate detaliile pot fi găsite pe: http://geografieuoradea.ro/geografie_turism_si_sport/GTS.htm,

www.fefsoradea.ro sau www.uoradea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.