Scandal la Hidișelu de Sus, pentru un teren de 10.000 mp, dați unui ONG pe jumătate de veac

0
195

Scandal în Consiliul Local al comunei Hidişelu de Sus, unde opoziţia formată din PSD acuză conducerea liberală şi, mai ales, pe primarul Adrian Petroi, că a înstrăinat pe degeaba un teren valoros al comunei.

Cu votul aleşilor PNL, Consiliul Local a decis să dea în folosinţă gratuită, pentru 49 de ani, un teren de 10.000 mp către Asociaţia Umanitară Eco Star Aliment Bihor, care urmează să construiască aici un complex social.

Aleşii social-democraţi au criticat decizia, arătând că terenul, care are şi toate utilităţile asigurate, ar trebui folosit de comună, şi nu de un ONG care nu s-a mai remarcat în domeniul social şi pe care contractul nici măcar nu-l obligă să aloce măcar o parte dintre aceste spaţii nevoiaşilor din Hidişel.

Ei au fost şi mai nemulţumiţi când au aflat că afacerea are iz liberal, asociaţia aparţinând soţiei consilierului judeţean PNL Gheorghe Neag.

Acesta spune însă că interesul său este onest, dorind să ridice căsuţe pentru persoane vulnerabile, în special mame singure cu copii, care să locuiască gratuit în aceste imobile, cheltuielile urmând a fi acoperite de asociaţie.

Mai mult, Neag susţine că şi lui i s-ar părea de bun-simţ ca Primăria să-i ceară să asigure acest serviciu social pentru locuitorii comunei. Dar dacă proprietarul nu are asemenea pretenţii, de ce-ar avea beneficiarul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.