Se amână înscrierile la granturile de max. 100.000 euro

0
140

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a amânat sesiunea de înscrieri la Programul pentru Digitalizarea aIMM, prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii vor putea primi granturi de câte 20.000-100.000 de euro pentru a-și digitaliza activitatea.

Noua perioadă de înscrieri, în sistemul de fonduri PNRR, la Programul de Digitalizare a IMM, este 15 februarie, ora 10.00 – 18 aprilie 2023, ora 24.00. Vechea perioadă de înscrieri a fost 1 februarie-31 martie, dar acum s-a amânat, iată, cu 2 săptămâni, prin noul ordin de ministru MIPE 157/27.01. 2023.

MIPE a decis amânarea sesiunii de înscrieri pentru a mai modifica o dată ghidul oficial de finanțare la aceste fonduri europene în valoare totală de aproape 350 de milioane de euro – respectiv apelul de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, aferent Investiției  I3 – Scheme de ajutor pentru sectorul privat, din cadrul Componentei C9 – Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Astfel, în etapa următoare, MIPE urmează să publice un corrigendum la ghidul specific, prin care se vor aduce următoarele actualizări esențiale atât în etapa de pregătire a proiectelor, cât și în etapa de evaluare, contractare și implementare, prin:

  •     Clarificări privind fluxurile financiare din cadrul proiectelor (inclusiv număr cereri de transfer);
  •     Precizări suplimentare privind formulele de calcul – inclusiv actualizare excel cu formule de calcul;
  •     Punerea la dispoziție a Metodologiei privind încadrarea întreprinderilor în categoria IMM;
  •     Punerea la dispoziție a Metodologiei privind îndeplinirea criteriilor DESI în urma implementării proiectului de digitalizare;
  •     Prezentarea modelului orientativ al Contractului de finanțare.

Modificările survin la cererea unor consultanți și potențiali beneficiari, care au reclamat o serie de neclarități în ghidul solicitantului.

Aceasta va fi a doua oară când ministerul modifică regulile de finanțare la Programul pentru Digitalizarea IMM, după publicarea ghidului oficial. Pe 15 decembrie 2022 MIPE a publicat ghidul oficial de finanțare, iar prima modificare a apărut pe 11 ianuarie 2023. Această oportunitate de finanțare a fost inițiată încă din anul 2020, dar s-a tot amânat de atunci, schimbându-i-se și sursa de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.