Simple coincidențe sau realități ascunse ale vremurilor pe care le trăim?

0
562


Realitatea lumii în care trăim, în general, ține de: modul în care percepem lucrurile prin organele noastre de simț, de cunoștințele pe care le-am acumulat în decursul timpului sau de lipsa lor, de experiențele avute și de învățămintele trase din ele, de capacitatea de analiză pe care ne-am format-o prin îndelungate exerciții de gândire sau nu, de lucruri mai puțin înțelese de către cei mai mulți dintre oameni: intuiția sau capacitatea de anticipare a evenimentelor. Toate acestea concură la proiecția și înțelegerea lumii noastre, la construirea realității din mintea fiecăruia dintre noi. Este amuzant sau trist, ține de situație, să vezi oameni care înțeleg și se raportează în mod cu totul diferit față de același eveniment; unele dintre aceste evenimente sunt majore și le afectează viața, în bine sau în rău.

Aceste diferențe de abordare au legătură și cu natura noastră, pentru că ține de modul în care reacționăm la evenimente – rațional sau emoțional. Aceste aspecte sunt importante pentru că indivizii care vor să fie stăpânii celor mulți – prădătorii, cum îi numesc eu – încearcă și adesea și reușesc să-i domine și să-i stăpânească folosind „instrumente” care acționează asupra laturii emoționale a oamenilor, astfel încât mulțimile devin turme mânate, prin marionete, în direcția dorită de către păpușari. Este arhicunoscută expresia „luptă sau fugi”, apărută în urma cercetărilor efectuate asupra creierului uman, a studiilor legate de fiziologia și psihologia umană, în care creierul reptilian (responsabil cu supraviețuirea) preia controlul în situații de potențial sau de real pericol. În astfel de situații întreaga fiziologie a corpului uman se schimbă, anumite funcții sunt puternic stimulate, în timp ce altele intră în repaus. Unul din instrumentele folosite de jupânii – așa numiții „stăpâni ai lumii” – este noua tehnologie „Augmented Reality” (realitate augmentată), care modifică realitatea în sensul dorit de către păpușari și operează asupra senzorilor vizuali, auditivi, olfactivi sau somatosenzoriali ai indivizilor, prin modificarea realității cu ajutorul calculatorului. Prin folosirea acestei tehnologii, indivizilor le este prezentată o realitate modificată care îi determină să acționeze în sensul dorit de către păpușari. Pentru a exemplifica acest lucru am în vedere modul în care a fost „construită” o realitate augmentată, în anul 2003, ce a dus la invadarea Irakului, demonstrându-se ulterior că motivele care au dus la invazie au fost „fabricate”.
Conflictul din Ucraina a pus din nou în mișcare mașinăria „Augmented Reality”, generând în rândul multor români percepția dorită de către jupâni – unul dintre liderii beligeranților este „zugrăvit” ca demon, iar celălalt sfânt. Prin realitatea augmentată răzbat, totuși, informații certe privind existența pe teritoriul ucrainean a unor laboratoare biologice americane (Victoria Jane Nuland, reprezentant permanent al USA la NATO, în perioada 2005 – 2008, a recunoscut acest lucru în Congresul USA), ce au fost create în baza unor înțelegeri între Departamentul American al Apărării și Ministerul Sănătății din Ucraina, încă din anul 2005, având că scop cercetarea și dezvoltarea de arme biologice. Întrebarea care trebuie să ne-o punem acum, după ce am aflat despre existența acestor laboratoare de cercetare biologică în vecinătatea granițelor României, este: prezența gripei aviare și a pestei porcine africane pe teritoriul României are sau nu legătură cu existența acestor laboratoare biologice americane pe teritoriul Ucrainei?
Pentru a înțelege mai bine lucrurile, este bine să ne amintim că primul focar de gripă aviară din România a fost descoperit la începutul lunii octombrie 2005, în satul Ceamurlia de Jos, din județul Tulcea, iar apoi au fost găsite alte focare de epidemie în opt localități din același județ. Au fost luate măsuri de carantinare și au fost ucise aproximativ 45.000 de păsări. Epidemia de gripă aviară s-a extins atunci și în județele Călărași și Ialomița, iar ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, a dispus vaccinarea localnicilor din zonele susceptibile de răspândirea virusului. Au fost vaccinate 4.000 de persoane din cele trei județe și s-a avut în vedere vaccinarea unui număr de 125.000 de persoane din 11 județe ale țării. Ministrul agriculturii de la acea vreme, Gheorghe Flutur, estima că a prevăzut circa 10 miliarde de lei pentru despăgubirea populației.
În ceea ce privește pesta porcină africană, este interesant de văzut că aceasta a apărut în Europa de Est în Caucaz, Ucraina, Rusia, Belarus, țările baltice, România (primul focar de pestă porcină africană a fost descoperit la 31 iulie 2017 în județul Satu Mare), Cehia, Ungaria, Moldova și Bulgaria. Este demn de reținut că pesta porcină africană a ajuns și în China, cel mai mare producător mondial de suine, reprezentând jumătate din producția mondială de carne de porc, în luna august 2018.
Care sunt costurile și impactul economic pentru țările afectate de aceste epidemii – cauzele apariției sau scopurile, sunt de discutat – sunt greu de estimat. În cadrul Marelui Joc se pare că totul este permis, iar cei care au de suferit sunt, în primul rând, oamenii care și-au pus soarta în mâinile celor care îi conduc. Cât sunt de competenți și de responsabili față de interesele cetățenilor și a țării pe care o administrează acești guvernanții, vă las pe dvs. să decideți, funcție de gradul de înțelegere al fiecăruia.
Poate că nu are nici o legătură existența laboratoarelor biologice americane de pe teritoriul ucrainean cu epidemiile de gripă aviară si de pestă porcină de pe teritoriul României și din zonele amintite, dar ne putem întreba care este motivul pentru care americanii nu înființează astfel de laboratoare biologice pe teritoriul USA? Ce fel de cercetări se fac în astfel de laboratoare și în ce scop?
Ar fi bine să răspundă acestor întrebări legitime, zic eu, oficialii ambasadei americane de la București, pentru a clarifica lucrurile pentru noi românii! Poate că în acest fel, având la dispoziție informații din surse oficiale (sperăm și credibile), românii care sunt preocupați de aflarea adevărului (realitatea așa cum este ea, nu cea augmentată), nu vor mai fi acuzați de „Fake news” de către domnul Dr Raed Arafat și ONG-urile sale care, mai nou, creionează politici guvernamentale ce încalcă prevederile Constituției României (dreptul la opinie, dreptul la informare, dreptul la libera exprimare, libertatea Presei)!

Florian Bota

N.red.: Cele exprimate mai sus, reprezintă strict punctul de vedere al autorului, nu al Bihorul.ro. Pentru mai multe date privind laboratoarele din Ucraina, accesați și https://www.libertatea.ro/stiri/cum-au-ajuns-laboratoarele-biologice-din-ucraina-in-prima-linie-a-razboiului-informational-purtat-de-rusia-4030217

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.