Strat de zăpadă de aproape un metru pe pârtiile din Bihor

0
80

După vremea atipică de la începutul anului 2023 în ultima săptămână s-a instalat iarna. În urma precipitaţiilor din ultima perioadă în Munţii Bihor, zona Satului de vacanţă Vârtop, Padiş şi Stana de Vale s-a depus un strat consistent de zăpadă, atenționează Salvamont Bihor.

Astfel, la altitudinea de aproximativ 1200m, zăpada măsoară în jur de 70 de cm, la baza pârtiilor și în jur de 90 cm, în vârful părtiilor. În zonele de creastă, la altitudini între 1400 şi 1600 grosimea stratului măsoară între 90 şi 135 cm.

Pârtia de la Stâna de Vale este funcțională până sus, și partea de la teleschi și cea de telescaun. Deocamdată se schiază lejer, pentru că nu e multă lume, dar salvatorii se așteaptă la aglomerație pe weekend, având în vedere că va fi primul sfârșit de săptămână în care instalațiile merg la capacitate maximă. Și la Vârtop, administratorii au pregătit pârtia cu ratracul și se pregăteau să dea drumul la telescaun, a spus pentru Bihon.ro Pinter Istvan, director Salvamont Bihor.

Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea sa vă informaţi în privinţa traseelor şi puteţi să descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro secţiunea trasee turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.