SUA anunță trimiterea de noi trupe americane în România, în contextul crizei din Ucraina

0
332

Președintele SUA, Joe Biden, a dat undă verde pentru desfășurări suplimentare de armate americane în Europa de Est, inclusiv în România, au declarat surse oficiale pentru CNN, în contextul posibilei invazii a Ucrainei de către Rusia. Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat informația într-o conferință de presă.

Joe Biden, președintele SUA

Desfășurarile sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, au spus oficialii americani citați de CNN. Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe în cursul zilei de astăzi, 2 februarie, că mii de trupe americane suplimentare se vor deplasa în Europa de Est, printre care 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv în România. SUA au pus deja aproximativ 8.000 de soldați în alertă în cazul în care este nevoie de o intervenție rapidă. Dar SUA și NATO au zeci de mii de alte trupe deja masate în Europa pe care să le folosească dacă situația o impune, a mai transmis CNN.

Stryker este un transportor blindat, bine înarmat, cu care armata americană s-a deplasat de-a lungul României în câteva rânduri

Situație tensionată la granița dintre Ucraina și Rusia Rusia este acuzată de la sfârşitul anului 2021 că a comasat peste 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană în vederea unui atac, dar a negat orice intenţie agresivă. Totuși, a solicitat garanţii scrise pentru securitatea sa, între acestea fiind respingerea unei aderări a Ucrainei la NATO şi retragerea militarilor NATO de pe flancul estic, inclusiv din România.

Tancul american Abrams este considerat unul dintre cele mai bune tancuri din lume. Multe bucăți au fost aduse și în România

În cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Statele Unite au acuzat Rusia că doreşte să desfăşoare „până la începutul lunii februarie peste 30.000 de soldaţi” în Belarus, la nord de Ucraina. Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, Vassili Nebenzia, şi omologul său din Belarus, Valentin Ribakov, au răspuns însă că acestea sunt „exerciţii militare comune”, care vor avea loc în februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.