Sute de etiopieni la coadă, la Ambasada Rusă, pentru a fi recrutați ca mercenari

0
184

Sute de tineri etiopieni s-au adunat în fața Ambasadei Rusiei din capitala Addis Abeba, în urma zvonurilor potrivit cărora Federația Rusă ar recruta soldați pentru a lupta în războiul din Ucraina, potrivit The Guardian și BBC. Un reprezentant al ambasadei a susținut însă că zvonurile sunt false, nu se fac recrutări, iar oamenii au mers acolo doar să-și arate solidaritatea cu Moscova…

Sute de etiopieni tineri au făcut coadă pentru a-și depune CV-urile la Ambasada Rusiei din capitala Etiopiei

Potrivit agenției de presă Anadolu, cei mai mulți dintre cei care au mers la ambasada rusă au între 30 și 40 de ani. Potrivit reporterului BBC, Kalkidan Yibeltal, mulți dintre etiopienii de la ambasadă își aduseseră documentele personale, spunând că au auzit zvonuri despre salariile mari din Rusia.

Un tânăr care aștepta la intrare i-a spus lui Yibeltal că își caută un salariu bun ca soldat sau să fie angajat în orice alt loc de muncă disponibil.

Vorbind cu Agenția Anadolu, caporalul Tarekegn Wassie, a declarat: „Am auzit că se pot depune aplicații (CV – n.n.) la ambasadă. Unii au spus că este vorba despre angajări pentru companiile private ruse de securitate, alții au spus că e vorba să ne alăturăm armatei ruse. Oricum, sunt aici și îmi încerc norocul”.

„Iubesc Rusia și dacă îmi aduce un venit mai bun, merg acolo indiferent de riscuri”, a adăugat el.

Un martor din zona Kebena, unde se află ambasada Rusiei, a declarat că aproximativ 200-300 de tineri etiopieni au stat la coadă în fața intrării principale.

Etiopia pe harta lumii

Rusia neagă orice intenții de recrutare

Purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Maria Chernukhina a declarat că nu are loc nicio recrutare în Etiopia, iar oamenii au mers acolo doar ca să-și arate solidaritatea cu Moscova.

„Avem o mulțime de vizitatori la ambasadă, dar aceștia au venit doar pentru a-și exprima sprijinul pentru Rusia”, a spus ea pentru BBC. „Unii dintre ei ne spun că sunt dispuși să ajute în orice mod pot. Dar nu suntem o agenție de recrutare”, adaugă Chernukhina.

Într-o declarație emisă de ambasadă marți, se arată:

„Ambasada a primit prin e-mailuri și vizite personale din partea cetățenilor din Etiopia, expresii de solidaritate și de sprijin pentru Federația Rusă… Reiterăm recunoștința față de cetățenii în cauză, dar dorim să informăm că ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în forțele armate ale Federației Ruse.

Un asemenea zvon nu a apărut din senin, el corespunzând cu enormele pierderi ale rușilor în Ucraina. Etiopia, aflată în estul Africii, este, un stat sărac, dar unul vechi creștin (aproape două treimi din populație), așa că afinitățile cu pravoslavnicii ruși nu trebuie subestimate. Rusia poate evita însă o implicare oficială cu voluntari străini, apelând la firme de recrutare, cum au făcut de fapt și americanii în războaiele lor. Doar că, în ceea ce privește câștigul financiar, la ruși este penibil de mic față de americani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.