Trei morţi în urma unui atac armat din Paris

0
98

Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atacul armat comis vineri în Paris, conform ultimului bilanț raportat de autorități, iar la centrele etnicilor kurzi au fost aplicate măsuri suplimentare de securitate.

Incidentul armat a avut loc la Centrul cultural kurd Ahmet Kaya din zona Enghien, în Arondismentul 10 al capitalei Franței.

Presupusul autor al atacului, un individ în vârstă de 69 de ani care a fost condamnat în trecut pentru două tentative de asasinat, a fost plasat în arest preventiv pentru asasinate și tentative de asasinare. Suspectul fusese eliberat din închisoare pe 12 decembrie și se afla sub control judiciar, potrivit postului BFMTV.

Măsurile de securitate au fost suplimentate la centrele etnicilor kurzi din Paris, iar autoritățile încearcă să afle motivul atacului.

Parchetul antiterorist din Paris așteaptă audierea suspectului pentru a putea stabili dacă acest caz intră în competența sa.

Proteste violente au izbucnit, vineri seară, la Paris în faţa centrului cultural kurd vizat de un atac armat soldat cu cel puţin trei morţi şi trei răniţi, informează postul BFMTV.

Protestele au izbucnit imediat după afirmaţiile ministrului francez de Interne, Gérald Darmanin, care a indicat că este vorba de un atac xenofob.

„Nu se cunosc motivaţiile exacte ale asasinului, dar în mod evident a acţionat singur. Nu este clar dacă a vrut să asasineze aceste persoane doar pentru că erau de etnie kurdă, dar este evident că a vrut să atace străini”, a declarat Gérald Darmanin.

Imediat după declaraţiile ministrului de Interne, sute de persoane au început să protesteze în faţa centrului kurd vizat de atac şi au apărut confruntări cu forţele de ordine.

Manifestanţii au scandat mesaje de solidaritate cu membrii comunităţii kurde şi împotriva Turciei, deşi nu există indicii privind implicarea acestei ţări. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.