Turcia și Siria, lovite de două cutremure devastatoare de 7,8 și 7,7 grade: 1.600 de morți și aproape 7.000 de răniți, potrivit bilanțurilor provizorii

0
85

Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături. Cutremurul, care a avut loc primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost urmat la prânz de un alt seism devastator, de magnitudine 7,7, potrivit agenției europene de profil.

Potrivit bilanțurilor provizorii, circa 1.600 de oameni au murit, iar alți aproape 7.000 au fost răniți în Turcia și Siria, în urma seismului.

În regiunea Turciei din jurul epicentrului primului cutremur sunt așteptate ploi abundente, în timp ce temperaturile vor fi de doar 3-4 grade ziua și mult sub limita înghețului noaptea. De asemenea, sunt prognozate ninsori.

Conform autorităților locale, cel puțin 2.800 de clădiri au fost distruse în urma primului cutremur, astfel că mii de oameni au rămas fără adăpost.

Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean a anunțat că seismul a avut magnitudinea de 7,7 grade și s-a produs la o adâncime de doar 2 kilometri, conform Reuters. Cutremurul a avut loc la 67 km nord-est de Kahramanmaraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.