UEFA a exclus toate echipele din Rusia din competițiile sale. OUT din Liga Campionilor, Europa League sau Conference

0
177

UEFA a luat noi decizii, luni, 2 mai, cu privință la echipele de fotbal din Rusia angrenate în competițiile internaționale și intercluburi de pe „Bătrânul Continent”.

Putin, dictatorul care a distrus Rusia cu o singură mișcare…


Comitetul Executiv al UEFA nu a vrut să-și asume riscuri și dorește să se asigure că viitoarele competiții să vor desfășura fără probleme, într-un mediu sigur pentru toți cei implicați.

Fără ruși în competițiile UEFA

Printre cele mai importante decizii ar fi excluderea echipelor masculine din competițiile europene intercluburi – Liga Campionilor, Europa League sau Conference League pentru sezonul 2022/2023.

Iată o lista sancțiunilor primite de Rusia:

Echipa națională masculină a Rusiei nu va participa în Grupa 2 a Ligii Națiunilor și va fi clasată automat pe locul 4. Așadar, va retrograda.
Echipa națională feminină a Rusiei nu va mai participa la Campionatul European din 2022, programat în perioada 6-31 iulie, iar locul său va fi luat de Portugalia, adversara învinsă de Rusia în play-off.
Echipa națională feminină a Rusiei nu și-a jucat meciurile din luna aprilie din calificarea pentru Cupa Mondială din 2023 și va fi exclusă din competiție, toate rezultatele anterioare fiind considerate nule.
Echipa națională masculină U21 a Rusiei nu și-a jucat partidele din luna martie, pentru EURO 2023, care se va juca în România, și i-au fost anulate toate rezultatele.
Fără cluburi din Rusia în Liga Campionilor, Europa League sau Conference League
Rusia nu va avea cluburi afiliate care să participe la competițiile aflate sub egida UEFA în sezonul 2022/2023. În consecință, vor fi excluse toate echipele de club masculine și feminine, din toate competițiile sale.
De asemenea, Rusia va primi cel mai mic coeficient UEFA pe care l-a avut într-unul din ultimele cinci sezoane – 4,333 pentru cluburi și 1,750 pentru echipa națională.
Naționala feminină a Rusiei nu va participa la Campionatul European de Futsal, programat în perioada 1-3 iulie în Portugalia, și va fi înlocuită de Ungaria.
Vor fi excluse și toate echipele juniori, naționale și cluburi, din Rusia.
În plus, Comitetul Executiv al UEFA a exclus de la masa discuțiilor ofertele Rusiei pentru a organiza Campionatul European din 2028 sau 2032.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.