Un asistent medical a primit aproape 30.000 de euro promițând angajări în pandemie la spitale din Oradea

0
195

Un bărbat a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că, în calitate de asistent medical la Spitalul Municipal şi apoi la Spitalul Judeţean Bihor, a primit peste 29.000 de euro şpagă de la persoane cărora le-a promis locuri de muncă în cadrul celor două instituţii medicale. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai 2023, a inculpatului Sorin Ioan Crăciun, 

la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unități spitalicești), pentru comiterea a șapte infracțiuni de trafic de influență. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată că asistentul a primit bani, promiţând locuri de muncă în cadrul celor două spitale. 

„În perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de Covid-19, inculpatul Crăciun Sorin Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la 7 (șapte) persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale amintite mai sus și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier”, se arată într-un comunicat transmis de DNA. Până în prezent, arată procurorii, cele șapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective. „Inculpatului Crăciun Sorin Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 24 mai 2023, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul DNA. În cele din urmă, asistentul medical a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.