Un cuplu francezo-român vrea să intre în competiția prezidențialelor din Franța

0
189

Mai puţin de 5 luni ne mai despart de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Fotoliul lui Emmanuel Macron este vizat de mai mulţi candidaţi. Printre aceştia, şi o candidată surpriză de 29 de ani, care vrea să devină prima femeie preşedinte a Franţei. Dacă îi iese, ar fi pentru prima oară când poziţia de consort al preşedintelui ar fi ocupată de un român. Ioan Dan este soţul candidatei şi directorul de campanie al acesteia. Se fac pregătiri, se stabilesc strategii iar principalii candidaţi îşi testează electoratul cu ajutorul sondajelor.

Ioan Dan și Anne Dan în momentul căsătoriei

Pentru unii lucrurile par deja ştiute, nu şi pentru Anne Dan, de 29 de ani, care trăieşte la Saint-Dié-des-Vosges, o localitate situată în estul Franţei. Are o licenţă în Ştiinţe, un masterat în Bioprotecţie şi microbiologia mediului şi este specialistă în Agricultură biologică. Este sigura ca poate câştiga pentru că are o ofertă electorală solidă.

Anne Dan: Sunt candidată la alegerile prezidenţiale pentru că propun un program complet, inteligent, inovator, care răspunde tuturor provocărilor acestui secol: educaţie, economie, securitate, mediu, ştiinţă. Propun o nouă viziune politică, economică, socială, cu o strategie pertinentă pentru a putea construi împreună o Franţă şi o Europă mai puternice şi mai drepte. Aduc, de asemenea, valori cum sunt: o «dreaptă sigură», adevăr şi respect.

Alături de ea stă de mai bine de doi ani şi jumătate soţul său, Ioan Dan din Sighişoara.

Ioan a venit în Franţa în 2006 şi a fost mai bine de 6 ani şi jumătate în Legiunea Străină. A fost foarte apreciat pentru seriozitate şi capacitatea sa de a munci. Are dublă naţionalitate – română şi franceză. Cei doi s-au cunoscut pe munte, el venea din Alsacia, ea din Vosges şi de atunci formează o echipă care ştie ce vrea. Acum, obiectivul este Palatul Élyséé. Iar Ioan este director de campanie.

Ioan Dan: Din ce în ce mai multe persoane ne ajută pentru că înţeleg că le propunem ceva cu adevărat nou. Ne-ar fi plăcut să petrecem Crăciunul cu voi, dar anul acesta suntem foarte ocupaţi pentru că facem tot posibilul să reuşim. Majoritatea măsurilor pe care le propunem au un caracter universal şi, bineînţeles, mi-ar face plăcere ca România să se inspire din ideile noastre. În orice caz, dacă francezii o să voteze Anne Dan în 2022, Franţa şi Europa o să devină mai puternice şi mai bogate, dar şi mai în armonie cu natura, cu viaţa şi cu omul. Vă mulţumim!

Cei doi au alături un grup care-i va ajuta să adune semnăturile pentru depunerea candidaturii.

În curând vor da publicităţii şi numele partidului care o va sprijini pe Anne în campanie iar o fundaţie se va ocupa cu strângerea de fonduri. (Mihaela Antoche – TVR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.