Un incendiu la Spitalul din Aleșd, provocat se pare în mod intenționat

0
198

Potrivit informațiilor AlesdOnline, în salonul cu pricina, erau internați doi pacienți cu afecțiuni pneumologice. Unul dintre ei, cu vârsta în jur de 70 de ani, ar fi vrut, din cauze încă necunoscute, să își pună capăt zilelor prin autoincendiere. Se pare că septuagenarul fuma și avea la el chibrituri.

Spitalul tocmai ce a fost reabilitat, dotat si modernizat. Acolo, paznicii au pe telefon instalată conexiunea pentru alertă la incendiu. Așa s-a întâmplat și în această noapte, când imediat detectorul de fum s-a acționat, iar în salon au intrat asistenta și paznicul.

Dat fiind faptul că angajații au ajuns imediat în salon, cei doi pacienți nu au suferit leziuni majore. Astfel, septuagenarul a suferit doar o ușoară arsură la gambă, iar celălalt pacient a scăpat fără răni suferind doar o intoxicație ușoară cu monoxid de carbon.

„Noi încercăm să limităm și accesul aparținătorilor, la fel încercăm să avem grijă la bunurile personale pe care le au bolnavii asupra lor. Nu suntem însă în închisoare. Pe de altă parte, spitalul, inclusiv această secție, este asigurată, astfel încât vom vedea acum să acoperim pagubele din polița de asigurare: paturi, instalații, zugrăvit… Tocmai pentru siguranța pacienților, recent am încheiat dotarea spitalului inclusiv cu instalații pentru detectoare de fum și toți paznicii primesc alertă în secunda izbucnirii vreunui incendiu. De aceea s-a putut interveni imediat și au fost evacuați cei doi pacienți, care nu au suferit leziuni, cel care se pare că a dorit să se autoincendieze (vom vedea după anchetă) a suferit doar o ușoară arsură la gambă”, a precizat pentru AlesdOnline, managerul spitalului, Ec. Florin Creț.

„Spitalul a fost reabilitat pe Fonduri Europene și avea Autorizație de securitate la icnendiu. Sistemul de alarmare a funcționat perfect, fiind alarmat managerul și pompierii. Pana la sosirea pompierilor incendiul a fost stins cu un stingător de portarul de serviciu”, a precizat, primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, a anunțat sâmbătă că incendiul izbucnit în noaptea de vineri a fost pus intenționat de unul dintre pacienții internați în unitatea spitalicească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.