Un ucrainean de 30 ani s-a deghizat în soția lui și a încercat să treacă ilegal granița în România

0
400

Un bărbat, în vâstă de 30 de ani, din Ucraina, a încercat să fugă de obligația de a-și apăra țara și a încercat să fugă în România deghizându-se în soția lui. El a vrut să fugă din calea războiului, așa că și-a pus la punct un plan și a sperat că autoritățile de la graniță nu-și vor da seama.

Bărbatul s-a machiat, și-a pus o perucă, și-a luat copilul în cărucior, iar când a ajuns în fața polițiștilor de frontieră le-a arătat pașaportul soției. Din păcate pentru bărbatul de 30 de ani, oamenii legii și-au dat seama imediat că ceva nu este în regulă. Aceștia l-au reținut pe loc. Acum, el va fi tras la răspundere conform legii pentru că a încercat să evite apelul la mobilizare și pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Alți 11 refugiați au fost reținuți de polițiștii de frontieră din Mogiliv-Podilsky în regiunea Vinnytsia. Ucrainenii proveneau din diferite regiuni ale Ucrainei și intenționau să ajungă în Moldova în afara punctelor de control prin Dnister.

Încă de la începutul invaziei armatei lui Putin în Ucraina, președintele Volodymyr Zelenski a instaurat legea marțială. Practic bărbații între 18 și 60 de ani nu au dreptul să părăsească Ucraina. Datorită aceastui lucru, tot mai mulți civili s-au alăturat forțelor armate ucrainene pentru a ține piept invadatorilor ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.