VOLEI:  LPS Bihorul își ia revanșa în disputa cu Viitorul Borș

0
928

În marele și mult așteptatul derby al CN de volei feminin (cadete), LPS Bihorul a învins cu 3-0, pe teren propriu, rivala la șefia clasamentului, Viitorul Borș. Orădencele și-au luat revanșa după ce pierduseră jocul din turul campionatului cu 0-3. Cele două echipe s-au calificat la turneul semifinal al Campionatului Național.

În primul set cam toate au funcționat în angrenajul gazdelor. LPS Bihorul s-a desprins pe serviciul Diandrei Câmpeanu (14-7). Secvența s-a încheiat după 20 de minute de la start cu 25-14.

Setul secund a început într-o notă de echilibru (2-2), dar Melinda Biro a făcut ravagii cu serviciul, iar echilibrul acolo s-a rupt (7-2). Ecartul s-a păstrat Viitorul și LPS împărțindu-și punctele (17-12, 21-16). Inspirat, Achimescu a introdus-o în teren pe Victoria Florea al cărui serviciu puternic și razant cu fileul a creat dificultăți pe preluare pentru Viitorul. Patru puncte consecutive și set închis cu 25-16.

Setul trei avea să fie și ultimul, cu o revenire în joc a Viitorului, la care s-au remarcat, îndeosebi Daria Opriș și căpitanul Denisa Irimia. Gruparea din Borș a început la conducere (0-2) după care s-a ajuns la 4-4. Aida Anca s-a prezentat la serviciu, iar de aici a început o serie de opt puncte consecutive (12-4). O diferență pe care Viitorul a încercat să o recupereze. Andreea Tomescu și-a ținut echipa în joc după care, datorită prestațiilor foarte bune ale lui Diandra Câmpeanu și Maria Pruncuț, suplinite de mintea ageră a căpitanului Alexia Racolța, LPS Bihorul și-a procurat nu mai puțin de opt mingi de set și meci (24-16). Daria Opriș a venit la serviciu și pe jocul ei au fost salvate cinci mingi de meci însă LPS Bihorul a închis meciul cu un „bloc” pe centru: 25-21 după 71 de minute de la start.

Ce e de reținut. Faptul că jocul a reprezentat o bună pledoarie pentru volei, cu multe faze de volei autentic, că ambele echipe au etalat știința jocului chiar dacă Viitorul n-a prins cea mai bună zi, iar la final e de remarcat publicul, care a încurajat deopotrivă, cu fair play, ambele echipe. A fost un meci mai degrabă de orgoliu pentru că, matematic și valoric cele două combatante au dominat seria H.

CASETA TEHNICĂ

LPS Bihorul Oradea – ACS Viitorul Borș 3-0

Scorul pe seturi: 25-14; 25-16; 25-21

LPS Bihorul: Aida Anca, Catinca Bogdan, Melinda Biro, Diandra Câmpeanu, Maria Pruncuț, Alexia Racolța (cpt), Libero: Larisa Deac – Ana Almășan, Ania Bronț, Bianca Florea, Cristiana Croitoru, Victoria Florea. Antrenor: Rodian Achimescu.

Viitorul: Maya Gherle, Denisa Irima (cpt), Daria Opriș, Andra Popescu, Ingrid Csuka, Andreea Tomescu, Libero: Alesia Ardelean – Petra Szabo, Daria Schipala, Erika Cherecheș, Dorotya Molnar. Antrenor: Cătălin Mihăescu.

Arbitri: Mihai Bujor (Zalău) – Georgiana Grădinaru (Oradea).

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.