Zeci de analfabeți au obținut permisul de conducere pentru care au plătit mii de euro

0
182

Nouă persoane au fost reținute în dosarul în care mai mulți șoferi au obținut permisul de conducere deși nu știau să citească sau să scrie. Operațiunea „sufleorul” a adus în fața polițiștilor din Ilfov peste 40 de persoane care au plătit până la 7.500 de euro pentru a deveni șoferi.

După ce au fost prinși în flagrant un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, un instructor auto și un „sufleor” și audierea altor 43 de persoane, polițiștii din Ilfov spun că nouă suspecți au fost reținuți.

„În urma probatorului administrat, polițiștii rutieri ilfoveni au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 dintre cele 46 de persoane, urmând ca la data de 19 octombrie persoanele în cauză să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri de luare a măsurilor preventive”, potrivit Poliției Ilfov.

Potrivit Poliției Ilfov, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei de marți, 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov s-au deplasat în județele Iași, Călărași, Bacău, Ialomița și București, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări.

„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București. Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu „sufleorul”, acesta din urmă transmițându-le răspunsurile”, spun reprezentanții Poliției Ilfov.

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.