1.450 de lei de la stat pentru aceşti români. Cine sunt persoanele care vor încasa sumele

0
170

Angajații din învățământ primesc vești bune de la Guvern. Se dau 1.450 de lei pentru anumite categorii de angajați începând chiar din acest an. Mii de persoane vor beneficia de acești bani oferiți de statul român. Ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Profesorii care predau pentru instituțiile de învățământ public, dar și alți angajați din acest sistem vor primi 1.450 de lei de la stat. Ordinul a fost publicat deja în Monitorul Oficial și face referire la vouchere de vacanță oferite chiar din acest an.

Statul oferă angajaților din învățământ vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru anul 2022. Potrivit ordinului publicat deja în Monitorul Oficial, în acest an tichetele vor fi acordate doar în format electronic. De asemenea, în document este specificat faptul că voucherele de vacanță se acordă în limita bugetului prevăzut pentru această destinație.

„Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

Vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru profesori

Voucherele de vacanță au o valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic. În ordinul aprobat se precizează faptul că banii sunt impozitați în luna în care au fost acordați beneficiarului.

În același timp, documentul mai arată că în cazul celor care în anul curent “au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii.

În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea făcută, cu respectarea prevederilor alin. (1)”.

În cazul în care profesorii sau angajații de învățământ nu doresc aceste vouchere de vacanță, trebuie să depună o solicitare scrisă în acest sens, la unitatea unde lucrează, în 30 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial.

Reamintim faptul că în anul 2021 profesorii nu au beneficiat de aceste vouchere de vacanță. În luna februarie a anului trecut Executivul a tăiat bugetul pentru o astfel de destinație, aflându-ne în plină pandemie de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.