123 de amenzi aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, în perioada 13-17 aprilie

0
103

În perioada 13 – 17 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, în perioada minivacanței de Paști, au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 82.940 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 123 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați cinci bicicliști, două sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, iar 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.