Oradea în machete, la Cetate

0
342

Joi, 23 decembrie, la orele amiezii, la muzeul din Cetate, a fost vernisată expoziția Oradea în machete, cea mai originală expoziție din aceste sărbători. Și, după cum remarca Gabriel Moisa, directorul interimar al Muzeului Țării Crișurilor, se pare că e prima astfel de expoziție din România.

Istoricul Ionuț Ciorba (directorul filialei din Cetate a MTC) a sprijinit de la bun început organizarea acestei inedite expoziții

Prezența ilustrului personaj spune totul despre valoarea expoziției și atractivitatea exponatelor. Tot el remarca că sala, deși încăpătoare, ar trebui schimbată cu una mai mare, de la noul sediu al MTC, din clădirea fostei Garnizoane. Acolo ar putea fi expuse mai multe machete din colecția orădeanului Traian Isai, cel care a demarat acest extraordinar și costisitor proiect.

Expoziția cuprinde o serie de clădiri reprezentative ale orașului, cum ar fi Primăria, Palatul de Justiție, Teatrul și clădirea de lângă, Bazarul, Sinagoga neologă, Palatul Baroc, Basilica romano-catolică, Șirul Canonicilor, Palatul de Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.