Săptămâna Crăciunului la APP Bihor

0
449

În peisajul politic bihorean anost, dominat de personalitatea copleșitoare a lui Ilie Bolojan, tânăra filială a noului partid numit Alianța Pentru Patrie a dat o nouă și plină de energie înfățișare vieții politice din Bihor. Fidelă tradițiilor neamului și cultivării valorilor familiei, APP Bihor s-a mobilizat exemplar pentru a face din sărbătorirea Crăciunului prilej de bucurie și căldură sufletească, pentru câteva zeci de nevoiași din Oradea și Bihor. Astfel, o seamă de membri ai APP Bihor au donat câteva mii de lei, la care s-au adăugat o mulțime de pachete cu haine și jucării, adunate tot de la membrii de partid. S-au cumpărat apoi alimente de bază, dulciuri și mobilier, care au fost judicios împărțite în plase personalizate și saci, conform unei liste cu oameni nevoiași, stabilite prin munca entuziaștilor apepiști bihoreni.

Sediul partidului de pe strada Ady Endre, de la nr. 81, s-a umplut de cadouri cu câteva zile înaintea Crăciunului

Să precizăm că, urmând linia patriotică a partidului, au fost preferate produsele românești, care sunt cele mai apropiate de sufletul tuturor. Astfel, peste 50 de beneficiari au primit pachete din partea APP Bihor, ei fiind colindați cu drag de membrii caravanei cadourilor.

În fața căminului de bătrâni de la Tinca, cu colinde live

Emoționantă a fost primirea făcută de gazde, multe dintre ele cu lacrimi în ochi. Și aici nu e vorba de valoarea cadourilor, ci de faptul că cineva îi lua în considerare și le dovedea că nu au fost uitați. Acțiunea a început la Oradea, marți, beneficiari fiind o familie cu 14 copii și una cu 4 copii. Miercuri, 22 decembrie, APP Bihor s-a remarcat ca fiind singurul partid care a depus coroane de flori la toți cei patru eroi-martiri bihoreni, căzuți în zilele Revoluției din 1989. În după amiaza aceleiași zile, delegația APP a ajuns la căminul de bătrâni din Tinca. Cei 45 de rezidenți ai săi au beneficiat, în afară de daruri, și de un moment artistic, cu intonarea de colinde și împodobirea unui brad de Crăciun, cumpărat de APP Bihor special pentru seara memorabilă care a devenit.

Împodobirea bradului de Crăciun, la Tinca

La frumosul moment s-a alăturat o bună parte dintre rezidenți, inclusiv cei cu handicap locomotor și orbire. Emoția a fost intensă, comuniunea de suflete realizate cu acest prilej fiind cea mai frumoasă și adevărată trăire a Crăciunului. Joi, a urmat o vizită la Tămașda, unde au fost colindate câteva familii care-și duc cu demnitate traiul greu. Pentru această misiune s-a apelat la un camion, aici dăruindu-se la două familii mobilier nou-nouț, încă nedespachetat. A fost un excelent prilej de a lua contact cu problemele comunității de romi și de a vedea progresele semnificative din interiorul acesteia.

La Tămașda

Remarcăm suportul considerabil, financiar și organizatoric, depus de dna Lilla Debelka, președinte APP Bihor și dna Cristina Bene, președinte executiv al filialei, două femei puternice, respectate și în lumea afacerilor.

A fost cea mai importantă acțiune a filialei de la finalul anului 2021, un an greu și care a dus la pauperizarea prea multor oameni, cu o scădere abruptă a nivelului de trai. APP Bihor și-a urmat datoria de suflet pe care o are față de oamenii simpli și nevoile lor, îndreptând spre ei sprijinul celor cu bani, dând astfel valoare învățăturii creștine de iubire și ajutorare a aproapelui.

Au fost cadouri făcute din suflet, un efort conjugat al membrilor de partid, care nu au pregetat să se mobilizeze, să doneze, să sorteze produsele și apoi să le ducă celor în nevoie, cu propriile brațe, cu propriile mașini. Poate mai mult ca niciodată, căldura sufletească a biruit în aceste vremuri de pandemie, care ne-au înstrăinat. Cum stă bine unui adevărat lider, Lilla Debelka a mulțumit tuturor celor care și-au sacrificat din timp și din câștig, pentru a primi în schimb o împlinire sufletească de neprețuit. Au fost zile frumoase, dominate de energia pozitivă a implicării depline, a altruismului și iubirii.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.