Unde ne sunt patrioții?…

0
330

Îmi exprim dezgustul și, totodată, îngrijorarea privind absența nejustificată a partidelor, cu precădere a celor aflate la putere, precum și a celor mai multe instituții bihorene, de la comemorarea eroilor bihoreni ai Revoluției din 1989. Pe lângă faptul că nici azi nu s-a aflat adevărul despre acele evenimente și de ce a fost nevoie să fie uciși inutil atât de mulți oameni nevinovați, politicienii noștri nu mai dau nicio ceapă degerată pe sacrificiul eroilor noștri. Ei sunt preocupați în aceste zile doar de concedii și împărțirea funcțiilor, generată de noua și toxica configurație politică și intensa lor concentrare pe acest subiect a dus, după câte se vede, la completa uitare a patriotismului. Acești oameni, care nu-i respectă pe eroi, n-au cum să-i respecte nici pe cei pe care, teoretic, îi reprezintă în funcții bine plătite. Rapacitatea dezgustătoare a respectivilor, pentru care penibilul situației nici nu mai are importanță, este una dintre cauzele pentru care situația țării este una deosebit de critică, cu nivelul de trai în cădere liberă și cu datorii externe în permanentă creștere.

Lilla Debelka în fața mărmântului verișorului ei. APP Bihor a depus câte o coroană de flori la fiecare dintre cele patru morminte ale eroilor-martiri bihoreni

La fel ca și în anii precedenți, am prevăzut din timp participarea la această manifestare, mai ales că unul dintre eroi mi-era văr. E vorba de Adrian Victor Pușcău, ucis la 19 ani și a cărui familie s-a stins cu multă durere în urma lui, fără ca cineva să-i mai poată duce numele mai departe. Durerea acestei familii am trăit-o ani mulți, m-a afectat personal și n-am s-o uit toată viață. A fost un sacrificiu pe care-l respect și care mă va motiva toată viața.

Am fost surprinsă să observ că principalul partid al puterii local, PNL, nu s-a mai prezentat la eveniment. Nu a fost nici PSD, care tocmai își contabiliza fărâmiturile puterii în plan local. UDMR n-a fost, de asemenea, deși au căzut și unguri în 1989. AUR, de la care ne-am fi așteptat la o minimă preocupare patriotică, era interesat numai de tulburările pe care le făcea în capitală, legate de pandemie, singura problemă care contează pentru acest partid așa-zis naționalist.

Alianța Pentru Patrie se vrea un partid la care patriotismul este o valoare de bază, indiferent de etnie. Toți cei pentru care România reprezintă inima lor, care au ales să-și caute fericirea aici, pot să iubească și prețuiască această țară cu ardoare, fără rezerve. Și asta înseamnă, în primul rând, a-i respecta pe cei care au murit pentru patrie, pentru că, grație lor, putem trăi în libertate. Fie-le memoria binecuvântată!


Lilla Debelka, președinte APP Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.