243 de vitezomani prinși de polițiștii bihoreni în weekend

0
108

În perioada 24 – 26 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 370 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 143.485 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 243 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 26 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 18 pietoni, șapte bicicliști, 13 sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, nouă pentru opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte două pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, patru au fost pentru lipsa ITP, iar 46 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sâmbătă, 25 februarie a.c., la ora 16.06, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 27 ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 153 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.