4 martie, Ziua Mondială a Obezității

0
85

În fiecare an, la 4 martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marchează Ziua mondială a obezităţii, cu scopul de a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă obezitatea şi pentru a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei prevenirii acestei boli şi a tratării sale.

În 2023, sloganul sub care se desfăşoară campania de informare a OMS este „Changing Perspectives: Let’s Talk About Obesity”, subliniind faptul că Ziua mondială a obezităţii este un moment în an când toate acţiunile se unesc pentru a încuraja oamenii să recunoască orice cauză a obezităţii, să abordeze stigmatizarea greutăţii, să pună în prim plan experienţe trăite şi să îmbunătăţească modalitatea de înţelegere, de prevenire şi de tratament privind obezitatea.

„Vrem să valorificăm puterea conversaţiei şi a împărtăşirii experienţelor trăite, astfel încât împreună să putem corecta concepţiile greşite despre obezitate şi să luăm măsuri colective. Pentru că atunci când vorbim, dezbatem şi împărtăşim cu toţii opinii, putem schimba normele şi putem îmbunătăţi rezultatele pentru toată lumea”, notează site-ul https://www.worldobesityday.org/.

Se estimează că până în 2035, 1,9 miliarde de persoane din întreaga lume vor trăi cu obezitate, obezitatea infantilă va creşte cu 100%, iar una din patru persoane va trăi cu obezitate.

Potrivit OMS, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, în 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză. Supraponderabilitatea şi obezitatea constituie acumulări anormale sau excesive de grăsimi, iar indicele de masă corporală (IMC – raportul greutăţii în kg la pătratul înălţimii în metri) se utilizează pentru clasificarea excesului de greutate şi a obezităţii la adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.