Anglia susține tot mai mult Ucraina

0
286

Flota rusă la Marea Neagră riscă să fie decimată. Boris Johnson a aprobat transferul temutelor rachete antinavale Harpoon Ucrainei.

Flota rusă la Marea Neagră
Boris Johnson

Flota rusă la Marea Neagră se va confrunta cu o problemă în plus. După scufundarea navei Moscova, flota rusă la Marea Neagră s-a retras în larg. Însă chiar și așa, rușilor le va fi foarte dificil să evite rachetele Harpoon pe care Marea Britanie le va furniza armatei ucrainene.

Racheta antinavă Harpoon

Marea Britanie urmează să furnizeze arme grele și vehicule blindate de luptă pentru a sprijini Ucraina. Ajutorul Regatului Unit se intensifică pe măsură ce războiul intră în ceea ce secretarul de externe Liz Truss a numit „o fază nouă și dificilă”. Ea a prezis „o ofensivă rusă mai concentrată” în zilele și săptămânile următoare, când s-a întâlnit cu miniștrii de externe ai NATO la Bruxelles.

Pentru a asigura protecția trupelor ucrainene, Marea Britanie va furniza vehicule blindate care pot rezista dispozitivelor explozive, rachetelor și mitralierelor.

Potrivit unor surse, Marea Britanie a fost de asemenea de acord să trimită rachete antinavă Harpoon, în încercarea de a rupe asediul marinei ruse asupra porturilor din Marea Neagră. Personalul ucrainean de vârf a fost martor la ce vehicule și arme poate furniza Marea Britanie într-o demonstrație în Salisbury, Wiltshire, săptămâna aceasta.

În luna aprilie, Ucraina a reușit scufundarea navei Moscova prin utilizarea de rachete Neptun de concepție ucraineană.

Printre echipamentele care se așteaptă să fie trimise se numără cel mai mare dintre vehiculele din flota de „patrulare protejată” a armatei britanice, Mastiff. Acest vehicul cântărește 23 de tone.

Mastiff este un vehicul de patrulare cu tracțiune 6×6 și poate transporta opt soldați și doi membri ai echipajului. Mastoff a fost proiectat pentru a rezista dispozitivelor explozive improvizate (IED) de înaltă calitate utilizate de talibanii din Afganistan. Nivelul de protecție pe care îl oferă este comparabil cu cazematele din beton construite pe liniile de coastă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Este și destul de bine înarmat. Acest vehicul ar trebui să se dovedească ideal pentru ucraineni, având în vedere locul în care vor avea loc luptele”, au declarat surse din cadrul armatei britanice

Alte vehicule din flota Armatei care sunt luate în considerare pentru desfășurare includ Ridgback și Husky.

Pot fi trimise și vehicule militare de recunoaștere din Regatul Unit, cum ar fi Jackal, dar acestea oferă mai puțină protecție. Ucraina se confruntă cu o penurie semnificativă de vehicule militare și de combustibil, Rusia utilizând atacuri aeriene pentru a viza depozitele de combustibil și rafinăriile de petrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.