Padișul mai bogat în arbori grație APP Bihor

0
552

APP Bihor se dovedește o filială foarte activă, cu nenumărate acțiuni, inclusiv în week-end. Sâmbătă dimineața, un detașament bine motivat moral, a luat cu asalt Padișul pentru a împăduri circa o jumătate de hectar de teren. Membrii APP Bihor au ajuns acolo cu propriile mașini și s-au implicat într-o activitate de multe ore, într-un loc unde zăpada încă mai rezista temperaturilor de mai.

Ajunși într-un peisaj mirific, inimoșii participanți, având sub ochii lor exemplul personal al Lillei Debelka, președintele APP Bihor, au depus un plăcut efort în săparea gropilor, plantarea și udarea puietului de molid. Acțiunea s-a bucurat de sprijinul  Ocolului Silvic „Codrii Beiușului” și al rangerilor de la Administrația Parcului Natural Apuseni.

Aerul curat, puternic ozonat, a contribuit din plin la creșterea energiei participanților și randamentului plantării. Peisajul montan cu păduri de brad și resturi de zăpadă, Bisericuța Moțului și covorul de brândușe au fost elemente care au încântat ochiul și spiritul, făcând misiunea mult mai ușoară și plăcută.

Cooperarea și socializarea, precum și o masă în mijlocul naturii, au întărit frumoasa unitate a grupului APP Bihor, a cărui muncă rodnică s-a prelungit până după amiază.

„Este o datorie a noastră față de mediu, de copiii noștri și față de patrie. A planta un pom este o obligație morală, dar și o plăcere. Nimic nu poate fi mai plăcut decât o activitate pozitivă în aer liber, în aceste zile frumoase de primăvară. Este o acțiune de care suntem deosebit de mândri. Le mulțumesc în mod deosebit Mirelei Teodorescu – vicepreședinte APP Bihor, lui Adrian Florescu – secretar general APP bihor, Florin Vălean – președintele APP Beiuș și Ioan Muhuț – președintele APP Buntești și, mai ales, celor mulți care au plantat alături de mine, precum și celor care, de acasă, au fost cu inima alături de noi! Îi asigur pe toți că vom repeta cu prima ocazie o astfel de frumoasă și utilă acțiune!” a declarat Lilla Debelka, președinte al APP Bihor.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.