Amenzile date de polițiștii rutieri vor putea fi plătite pe loc

0
155

În câteva luni, amenzile date de Poliția Rutieră vor putea fi plătite pe loc, ca la supermarket. Agenții din toată țara vor primi tablete cu POS, pe care vor completa digital și procesul verbal. Documentul va fi emis pe loc, cu o imprimantă mobilă.

Cele patru mii de tablete vor intra în dotarea polițiștilor până la sfârșitul anului. Sistemul PolGIS, instalat pe noile dispozitive, va permite conectarea cu bazele naționale de date ale Poliției Române, dar și întocmirea procesului verbal pe tabletă, în cazul unei contravenții.

În plus, amenzile vor putea fi achitate pe loc, pentru că pe tabletele a fost integrat un sistem tip POS, aflat momentan în proces de testare.

Polițiștii au primit și 1.400 de imprimante mobile, atât de mici încât pot fi agățate la curea. Cu ele vor fi printate – tot pe loc – procesele verbale, care, cu puțin noroc, ar putea fi primite, până la sfârșitul anului, și pe mail.

Din „biroul mobil”, oamenii legii vor putea fotografia și semnala în aplicație indicatoarele rutiere deteriorate sau alte probleme ce țin de infrastructura rutieră. La sistem vor fi conectate și autoritățile locale, care ar trebui să rezolve problema în timp real.

Polițiștii pot verifica, de asemenea, valabilitatea ITP-ului și a RCA-ului în noua aplicație a Poliției Române, după numărul de înmatriculare al mașinii. Pe tabletă vor fi instalate bazele de date de interes ale poliției, în care se vor regăsi și persoanele date în urmărire, dar și mașinile furate sau implicate în infracțiuni.

Sistemul va permite însă și comunicarea între Centrul Infotrafic din IGPR și platformele mobile utilizate de șoferi – cum ar fi de exemplu Waze-ul sau Google Maps.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.