Al 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

0
166

Forțele armate ale Ucrainei l-au lichidat pe comandantul adjunct al Armatei a 8-a din Federația Rusă, generalul Vladimir Petrovici Frolov. Acesta avusese cel mai înalt grad militar din Sankt Petersburg. Este al 8-lea general rus ucis în acest război, după Andrei Suhovețki, Vitali Gherasimov, Andrei Kolesnikov, Oleg Mitaev, Andrei Mordvicev, Iakov Rezanțev și cecenul Magomed Tușaev.

Crucea pravoslavnică, tipic rusească, cu portretul lichidatului, la înmormântare

Moartea ofițerului invadator (cu vârsta neprecizată) a fost raportată chiar de serviciul de presă al administrației din Sankt Petersburg. Guvernatorul Aleksandr Beglov a participat personal la înmormântarea lui Frolov, care a avut loc sâmbătă, 16 aprilie.

Guvernatorul Beglov a subliniat că generalul Frolov provenea dintr-o familie de militari, fiind fiul unui ofițer care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940. Într-un discurs bolnav, încărcat de propagandă mincinoasă, oficialul din Sankt Petersburg i-a omagiat pe amândoi – tată și fiu.

„Generalul Frolov este un militar ereditar. Tatăl său a trecut prin Marele Război Patriotic (al Doilea Război Mondial – n. n.) și a luptat cu cei care au atacat Katyn. După mai bine de 70 de ani, fiul său și-a dat viața în lupta împotriva unei noi generații de naziști”, a spus guvernatorul Beglov la căpătâiul generalului Frolov.

În realitate, tatăl lui Vladimir Frolov a fost unul dintre criminalii sovietici din cel de-al Doilea Război Mondial. A participat activ la masacrul de la Katyn, din 1940, când, la comanda monstruosului Iosif Visarionovici Stalin, poliția secretă sovietică a executat peste 22.500 de ofițeri polonezi, majoritatea capturați ca prizonieri de război.

Diviziile Armatei a 8-a, condusă de generalul Frolov, operau în sudul Ucrainei, lângă Nikolaev, cu sediul la Ciornobaevka. Acolo a fost lichidat și comandantul Armatei a 8-a, generalul Mordvicev

Canalul Fontanka SPB online, de pe Telegram, citat de site-ul postului ucrainean de radio Novosti Vremia, scrie: „Sankt Petersburg și-a luat astăzi rămas-bun de la comandantul adjunct al Armatei a 8-a Combinate (Districtul Militar de Sud), generalul-maior Vladimir Frolov. A fost înmormântat la cimitirul Serafimovski cu onoruri militare, iar guvernatorul Aleksandr Beglov a participat la ceremonie, transmite serviciul de presă al administrației din Sankt Petersburg. Este prima dată când Beglov a fost prezent personal la înmormântarea unui militar care a murit în Ucraina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.