ANRE vrea să majoreze tarifele de distribuție a energiei electrice

0
107

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a pus în dezbatere publică noile tarife majorate de distribuție la energie electrică, valabile de la 1 aprilie 2023.

Anunţul majorării vine după ce anterior Guvernul a decis să amâne adoptarea unei ordonanțe de urgență lansate de Ministerul Energiei care prevedea că în 2023 tarifele de distribuție cresc doar parțial, după ce deja au fost înghețate în 2022 ca urmare a plafonării prețurilor la energie pentru populație. În medie, creșterea tarifului mediu va fi de 11% pentru operatorul național de transport Transelectrica și cuprinsă între 8% și 31% pentru tarifele de distribuție la joasă tensiune, adică pentru companiile de distribuție.

Majorarea propusă de ANRE se referă la tariful pentru operatorul național de transport de energie electrică, adică la firmele de distribuție, prețurile plătite de consumatorii casnici și non-casnici fiind plafonate până în 2025, ceea ce înseamnă că aceștia nu vor primi facturi majorate.

Cu toate acestea, pot fi urmărite anumite majorări ale prețurilor finale pentru clienții care au un furnizor cu prețuri mici la energia activă, care va aplica noile tarife de distribuție, de la 1 aprilie, arată economica.net Dar creșterile nu vor putea fi peste nivelurile plafonate, de 0,68, respectiv 0,80 și 1,3 lei kWh, la clienții casnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.