APP cere demisia Guvernului PSD-PNL-UDMR

0
216

Lucrurile stau prost în România, ele evoluând dinspre rău în mai rău, pe zi ce trece. Ajutoarele nesemnificative pentru cei aduși în pragul disperării de inflația aberantă, de creșterile nejustificate ale combustibilului și energiei. Guvernul Ciucă se dovedește de o incompetență pe măsura tezei de doctorat plagiate a premierului. Un asemenea prim-ministru nu are cum fi respectat de partenerii occidental doar pe motivul că e general și e util acum, când războiul este în granița României. Principalul nostru aliat, SUA nu poate să ne acopere ineficiența actului de guvernare și corupția endemică, ce ne face vestiți pe mapamond.

Miercuri, 13 aprilie, a fost publicat Raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire situația României în timpul actualei guvernări (raportul integral poate fi citit aici). E bine să observăm că un asemenea Raport nu are misiunea de a lovi România, un aliat fidel al SUA, ci de a-I face pe guvernanți să se corecteze și să facă din această țară una în care pot trăi foarte bine toți locuitorii săi. Iată de ce, Partidul Alianța Pentru Patrie susține că Guvernul Ciucă ar trebui să demisioneze și să lase loc unora care pot face corecturile necesare.

„Este cel mai dur Raport de monitorizare a României din ultimele decenii! Concluziile sunt distrugătoare pentru actuala Coaliție. Niciodată, în ultimii ani, nu a mai existat un asemenea Raport de țară devastator despre încălcarea legilor și samavolnicii la adresa cetățenilor. În timpul guvernării Dragnea nu au fost constatate asemenea abuzuri și fărădelegi.

Bilanțul guvernării pesedisto-liberale arată astfel: corupție generalizată, justiție șchioapă, libertăți fundamentale încălcate.

Raportul arată totodată activitatea dezastruoasă a ministerelor, în deserviciul cetățenilor. Se referă și la exploatarea sexuală și la abuzuri la adresa copiilor din centrele de plasament, bătuți, legați și năuciți cu substanțe psihotrope.

Guvernarea pesedisto-liberală a întreținut și favorizat hoția, jaful, corupţia şi utilizarea incorectă a fondurilor publice, se subliniază în Raportul Departamentului de Stat american.

Mita și corupția la nivel guvernamental rămân la loc de cinste, conform Raportului, în special în domeniul sănătății. Sunt menționate și amplele fraude din timpul pandemiei, privind achiziţii de echipamente de protecţie personală şi de ventilatoare, asupra cărora APP a tras semnale de alarmă în repetate rânduri.

Anchete fără niciun rezultat și nicio condamnare a vreunui vinovat, chiar dacă este cunoscut atacul fără precedent la buzunarul cetățeanului, sub pretextul „pandemiei”, cum ar fi afacerea celor „120 de milioane de doze de vaccin, pentru o populație adultă de aproximativ 14 milioane de cetățeni”.

Alianța Pentru Patrie a denunțat de nenumarate ori astfel de abuzuri și ilegalități ale actualei coaliții de guvernare.

După un asemenea raport, într-o țară cu adevărat democratică, Guvernul ar trebui să demisioneze in corpore”, susțin reprezentanții Alianței Pentru Patrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.