Arbori doborâţi de viscol în Bihor

0
130

În dimineața zilei de luni și în cursul nopții de duminică spre luni, 27 februarie a.c, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, manifestate la nivelul județului, acționând pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, pompierii Secției Beiuș au intervenit pe DJ764 A, pe raza comunei Budureasa, unde au acționat pentru îndepărtarea a șapte copaci prăbușiți pe carosabil.

În dimineața zilei de luni, în jurul orei 05.55, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au degajat un arbore căzut pe carosabil, în localitatea Peștiș, iar în intervalul orar 06.47 – 07.45, echipajele Stației de Pompieri Ștei au îndepărtat copacii căzuți pe DJ 764 E, pe raza localității Izbuc, comuna Cărpinet.

În urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul ISU Bihor, luni, în jurul orei 09.20, echipajele de pompieri ale Stației Ștei au fost mobilizate pentru îndepărtarea unor arbori căzuți pe carosabil, între Cărpinet și Izbuc.

Recomandări de la pompierii militari

În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, generate de fenomenele meteorologice periculoase, pompierii militari vă recomandă să vă asigurați din timp următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheții și îmbunătăţirea aderenţei pe căile circulabile; unelte de îndepărtare a zăpezii; combustibil de încălzire în cantitate suficientă, în cazul în care vă asiguraţi încălzirea în sistem propriu.

De asemenea, verificaţi mijloacele de încălzire (sobele, centralele termice) şi coşurile de evacuare a fumului şi a gazelor   fierbinţi pentru a depista şi remedia eventualele defecţiuni. Pompierii vă recomandă să vă pregătiţi şi autoturismul. Astfel, acumulatorul și sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei curățate; asigurați-vă antigel corespunzător pentru a evita îngheţarea și verificaţi dacă sistemul de încălzire și dezghețare funcționează eficient; verificați sistemul de acționare al ștergătoarelor de parbriz; asigurați lichid de curățare pentru temperaturi scăzute; verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie.

Dotați-vă mașina cu lanțuri antiderapante. Pe toată perioada iernii: urmăriți   buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă, evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute.

Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică a locuinţei prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Amplasaţi mijloacele de încălzire portabile la distanţă de cel puţin un metru faţă de materialele combustibile.

Opriţi funcţionarea mijloacelor de încălzire înainte de culcare sau atunci când părăsiţi locuinţa. Nu plecați cu autoturismul din localitate atunci când se anunță ninsori și/sau viscol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.