Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria

0
347

Armata ucraineană a adus trupe la tranița cu Transnistria. Reprezentanții forțelor armate susțin că sunt capabili în acest fel să respingă  orice amenințare din partea Rusiei. Debarcarea rușilor în Transnistria este imposibilă – transmit forțele ucrainene – , deoarece pentru aceasta ar trebui să traverseze spațiul aerian al țărilor NATO sau al Ucrainei, a declarat șeful Centrului comun de coordonare de presă al Forțelor de Apărare ucrainene Sud, Natalia Gumenyuk, relatează agenția Unian.

„Debarcarea în Transnistria este imposibilă a priori, deoarece pentru aceasta este necesară traversarea spațiului aerian al țărilor NATO sau direct al Ucrainei. Dar cine îi va lăsă?”, a spus Humenyuk. Ea a menționat că forțele ruse, care sunt acum concentrate în Transnistria probabil „urmăresc cu profundă surprindere rapoartele puterii lor” pe care „propaganda rusă le răspândește.”

Humenîuk a remarcat, de asemenea, că numărul forțelor ucrainene „adecvate” acestei amenințări este „concentrat de-a lungul liniei de frontieră” și sunt „gata să dea o respingere puternică în cazul încercărilor” de a trece granița în Ucraina. „Din punct de vedere militar, putem lua în considerare amenințările din aceste zone (transnistrene și belaruse), dar cât de reale sunt acestea… Acestea sunt amenințări destul de ipotetice, adică sunt probabil sub o anumită listă de circumstanțe, dar cel mai probabil, nu vor fi realizate. Pentru că, pentru a deschide frontul, trebuie să existe un sprijin suplimentar, dar nu avem unde să-l obținem”, a adăugat Humenyuk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.