Armata ucraineană ar fi introdus greșit coordonatele țintei lor. Przewodów are aceeași latitudine ca Kievul și aceeași longitudine ca Lviv!

0
88

Șeful Biroului de Politică Internațională din cadrul Cancelariei Președintelui Poloniei, Jakub Kumoch, a explicat într-un interviu pentru presa poloneză modul în care se desfășoară ancheta rachetei care a căzut lângă granița cu Ucraina și a ucis două persoane.

Jakub Kumoch a reamintit că ucrainenii „au o ipoteză diferită despre natura acestui eveniment”. „Tot timpul ipoteza lor principală și de bază este că a fost o rachetă rusească, în care coordonatele au fost introduse fie în mod eronat, fie intenționat sau neintenționat”, a explicat el. „Partea poloneză și americană sunt înclinate spre ipoteza că a fost pur și simplu o rachetă a forțelor de apărare aeriană ucrainene, care nu a lovit ținta, ceea ce se întâmplă și în care vechiul aparat sovietic de autodistrugere nu a funcționat”, a adăugat el. El a recunoscut că această ipoteză se referă la introducerea greșită a coordonatelor țintei, deoarece se pare că localitatea poloneză Przewodów are aceeași latitudine pe hartă ca Kievul și aceeași longitudine ca Lviv.

„Partea ucraineană spune acest lucru și, desigur, ar trebui să fie ascultată. Aici nu există niciun conflict între Ucraina și Polonia, în primul rând, nimeni nu dă vina pe Ucraina pentru că a atacat în mod deliberat teritoriul polonezilor. Ar trebui să fie un troll rus care ar prezenta o astfel de teorie”, a spus el. „Ucrainenii au dreptul să se apere, Rusia a bombardat ieri întregul teritoriu al Ucrainei și în apropierea granițelor noastre. Apărarea antiaeriană ucraineană a luptat împotriva ei, a spus el. „Sunt convins că fragmentele de rachete cad și în Ucraina. Există război. Tragedia s-a petrecut în Polonia, dar este încă considerat de noi un accident nefericit”, a adăugat el.

Întrebat de declarația președintelui Ucrainei, care a spus de două ori că este vorba despre o rachetă rusească, Kumoch a spus că președintele are informații de la oamenii săi.

„Înțeleg că președintele primește informații de la oamenii sai, de la fortele armate, de la fortele responsabile cu apararea antiaeriană. Înțeleg, de asemenea, o anumită neliniște care a pătruns în aceste rânduri, pentru că s-a înțeles, de asemenea, poate greșit că cineva face acuzații împotriva Ucrainei”, a explicat el. „Nu. Pentru noi, cel mai important lucru la început a fost să stabilim dacă Polonia a fost atacată sau nu. Polonia nu a fost atacată, a fost un accident tragic. Desigur, Rusia este de vină pentru acest lucru, pentru că este cea care bombardează Ucraina și este cea care creează condițiile pentru ceea ce s-a întâmplat”, a spus el.

Bogdan Rymanowski a amintit că președintele Zelenski a declarat joi că „nimeni din lume nu este sută la sută sigur ce s-a întâmplat” la Przewodów. „Nici eu nu am”, a adăugat el. „Iar președintele Duda nu a spus niciodată altfel. El nu a acuzat niciodată Ucraina că a făcut-o, doar că aceasta este ipoteza cea mai probabilă în acest moment”, a spus Kumoch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.