Baschetbaliștii orădeni au ieșit din carantină

0
224

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM CSU Oradea a început anul cu 14 persoane (jucători și antrenori) în carantină. 13 dintre cei 14 diagnosticați cu Covid-19 s-au întors pe teren, la muncă. Unul singur, va ieși cel mai probabil în 6 ianuarie din carantină, referindu-ne aici la puștiul Enzo Vescan. A existat și un caz fericit, cel al jucătorului american Kris Richard care (negativ la test după meciul cu Steaua, jucat pe 18 decembrie) a plecat acasă, în Statele Unite și care s-a reîntors la Oradea după ce a trecut de toate testele, impuse de pandemie, pe aeroporturi.

Echipa de baschet CSM CSU Oradea

Urmează o perioadă extrem de încărcată pentru baschetbaliștii orădeni. Cu șase jocuri programate într-un interval de numai 17 zile, dintre care trei meciuri în deplasare:

• Miercuri (12.01), vs. Trefl Sopot (deplasare) – FIBA Europe Cup

• Sâmbătă (15.01), vs. CSO Voluntari (acasă) – Liga Națională

• Miercuri (19.01), vs. Dinamo București (acasă) – Liga Națională

• Sâmbătă (22.01), vs. CSM Târgu Jiu (deplasare) – Liga Națională

• Miercuri (26.01), vs. Benfica Lisabona (deplasare) – FIBA Europe Cup

• Sâmbătă (29.01), vs. U-BT Cluj-Napoca (acasă) – Liga Națională

Remarcabil fair-play-ul de care au dat dovadă echipele SCM U Craiova și SCM Ohma Timișoara, pe care CSM CSU Oradea trebuia să le întâlnească pe 4 respectiv 7 ianuarie. Acestea au fost de acord să amâne partidele din cauza cazurilor de Covid-19 din tabăra orădeană. Cele două cluburi au fost conștiente că CSM CSU Oradea nu poate beneficia de un număr corespunzător de jucători și chiar dacă ar fi avut numărul de jucători necesari pentru un meci, aceștia veneau după 14 zile de carantină la domiciliu.

Miza este acum în capacitatea profesorului Marius Marinău, preparator fizic, de a readuce echipa în formă fizică într-un timp extrem de scurt. Peste o săptămână orădenii vor juca în FIBA Europe Cup în Polonia. Este o adevărată provocare pentru tridentul: Achim – Markovici – Marinău să readucă echipa la parametrii optimi în șapte zile, atât fizic cât și sportiv.

Toți componenții echipei au trecut prin boală fără complicații. Epidemiologic toți sunt sănătoși și nu a fost necesară spitalizarea, fiecare urmând un tratament medical la domiciliu. Conform comunicatului oferit de club, simptomele au dispărut încă din prima săptămână însă a fost o adevărată încercare din punct de vedere al răbdării. Pe parcursul următoarelor zile, staff-ul tehnic va avea posibilitatea să facă o evaluare a efectelor de natură sportivă asupra echipei, urmând a se lucra în principal pe parte de revenire în formă fizică. Treptat se va putea discuta și de forma sportivă.

În acest moment CSM CSU Oradea este lider în grupa din FIBA Europe Cup (după victoriile cu echipele lusitane Benfica și Sporting) și ocupă locurile 2-3 (la egalitate cu CSO Voluntari) în Liga Națională de Baschet Masculin.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.