Mihai Eminescu – Ady Endre celebrați la Oradea printr-un concurs de poezie

0
287
  • Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, lansează elevilor din județul Bihor invitația de a participa la un concurs de poezii intitulat Viața prin ochi de poet. În 15 ianuarie 2022 se aniversează 172 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, iar în 27 ianuarie se comemorează 103 ani de la moartea poetului Ady Endre, ambii fiind personalități care au influențat decisiv literaturile română și maghiară.
Mihai Eminescu
  • Concursul Viața prin ochi de poet își propune să stimuleze talentul literar al elevilor din județul Bihor, în condiții de deplină libertate de creație, cu explorarea unui orizont ideatic și emoțional propriu fiecărui autor. Participarea la concurs presupune redactarea unei poezii (maximum două), pe o temă la alegere, în limba română sau maghiară, de către elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal, pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanță. Creațiile literare vor fi trimise în format electronic, sub forma .doc/.docx, pe adresa de email pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, până la data de 15 ianuarie2022. Vor fi descalificate creațiile literare care nu respectă criteriul originalității, precum și cele redactate fără diacritice.
Ady Endre
  • În cadrul concursului, există două secțiuni:
  • 1. Poezie în limba română, categoria 7-14 ani, respectiv 15-18 ani
  • 2. Poezie în limba maghiară, categoria 7-14 ani, respectiv 15-18 ani.
  • Jurizarea va avea loc în perioada 17-21 ianuarie 2022, iar premierea celor mai bune creații literare va avea loc, în măsura situației impuse de starea de alertă, într-un cadru festiv, în data de data de 26 ianuarie 2022, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, str. Iosif Vulcan, nr. 16, pentru secțiunea în limba română și, în data 27 ianuarie 2022, la Muzeul Memorial „Ady Endre”, Parcul Traian nr. 1, pentru secțiunea în limba maghiară.
  • Vor fi acordate locurile 1, 2 și 3, pentru fiecare categorie, precum și un premiu special la fiecare secțiune. Lucrările participanților vor fi transmise însoțite de următoarele date de identificare ale acestora: nume și prenume elev, titlul poeziei, profesor coordonator, unitatea de învățămînt, număr de telefon, adresă de e-mail. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/706101, Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții și responsabil de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.