Bihorul are patru noi stațiuni turistice de interes local

0
123

România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, a anunţat miercuri Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Printre acestea se află comune din județele Cluj, Maramureș, Bihor, dar și „zona turistică a municipiului Caracal” din judeţul Olt și oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău.

Acum, în România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local

Ministerul Turismului mai spune că, în urma solicitărilor și documentației depuse de autorităţile administraţiei publice locale, a verificat îndeplinirea criteriilor legale, făcând inclusiv vizite în teritoriu, și au primit statut de stațiuni turistice de interes local din Bihor: zona turistică a comunei Bratca, zona turistică Budureasa-Padiș, zona turistică a comunei Pietroasa, zona turistică a comunei Șuncuiuș.

„Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, a precizat Ministerul Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.