Din ianuarie, Guvernul suspendă compensarea preţului carburanţilor

0
107

Măsura compensării prețului la carburanți va fi suspendată începând din 1 ianuarie 2023, însă ar putea fi aplicată din nou dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de guvern, că măsură compensării prețului carburanților cu 50 de bani nu va fi prelungită de la 1 ianuarie. Ciucă a spus că măsura a fost una bună, iar Executivul este pregătit să o reintroducă dacă prețurile vor crește.

„Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor să o aplicăm din nou”, a declarat premierul. Acesta spune că măsura a fost una bună, care a dus la scăderea prețurilor la pompă. „Dacă inițial măsura nu părea una care să producă efecte, putem să constatăm că a fost o măsură bună. Prețul la carburant ajungând la cel de dinaintea aplicării măsurii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

În ultimele săptămâni, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub 6 lei. Aplicarea compensării de 50 de bani de la începutul lunii iulie a pornit scăderea prețului, arată datele Peco Online. Benzina s-a mai scumpit temporar în noiembrie, însă apoi a revenit pe scădere. Pe data de 20 noiembrie prețul necompensat era de 6,5 lei pe litru la pompă, ceea ce înseamnă că este de 6 lei pe litru la casa de marcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.