Bihorul sub Cod galben de instabilitate atmosferică

0
147

Începând de astăzi de la prânz şi până mâine seară, Bihorul şi aproape întreaga zonă vestică a ţării şi Oltenia sunt sub Cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri, 31 mai. În sudul Crişanei, judeţul Arad şi Banat se anunţă averse torențiale și grindină.

În județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40-70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.