Boris Becker a ajuns în închisoare

0
153

Fostul tenismen Boris Becker ar putea lucra ca instructor de fitness în închisoare, după ce a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru că a ascuns bunuri şi împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline cu scopul de a nu-şi plăti datoriile, informează dailymail.co.uk.

Becker, în vârstă de 54 de ani, a sosit vineri la HMP Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde germanul a câştigat trei trofee, după ce şi-a primit în aceeaşi zi sentinţa de 30 de luni, din care va executa probabil doar jumătate.

Boris Becker a fost un tenismen celebru, antrenor pentru trei ani sârbului Novak Djokovic

Boris Becker poate fi instructor de fitness la închisoare

Un fost guvernator al închisorii a declarat că Becker ar fi un bun instructor de fitness, în cazul în care ar fi interesat să lucreze în timpul detenţiei. „Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc”, a declarat Jerry Petherick pentru The Sun. Dar este puţin probabil ca Becker să poată lucra prea curând.

Boris Becker (dreapta) nu ar fi ajuns în această situație dacă l-ar fi ascultat pe Ion Țiriac (stânga), care l-a îndrumat pe german să își stabilească reședința într-un paradis fiscal, la Monte Carlo, notează jurnaliștii de la Supertennis.tv! Contrar sfaturilor managerului român, Becker s-a stabilit în cele din urmă la Munchen, iar tenismenul a fost „stors” de bani de fiscul german

Cât poate sta Boris Becker după gratii

Starul tenisului ar putea executa doar 10 luni şi şi-ar putea petrece restul pedepsei cu un dispozitiv electronic, dacă oficialii decid să-l elibereze înainte de termen, relatează The Mirror.

Noii deţinuţi aduşi în închisoarea Wandsworth sunt obligaţi să rămână în „aripa de carantină” a închisorii timp de şapte până la zece zile de la sosire, din cauza restricţiilor actuale privind coronavirusul.

Becker poate fi apoi transferat în închisoarea propriu-zisă. De obicei, noii deţinuţi trebuie să stea în închisoare cel puţin şase săptămâni, dând dovadă de bună purtare, înainte de a fi luaţi în considerare pentru diverse activităţi.

Wandsworth este, de asemenea, o închisoare de detenţie preventivă, folosită pentru a reţine temporar infractori care sunt transferaţi ulterior pentru a-şi ispăşi pedepsele în altă parte, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca Becker să îşi petreacă întreaga perioadă de detenţie acolo este redusă.

Novak Djokovic, mesaj de susţinere pentru Boris Becker: „Mă rog pentru el”

„Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele. Nu voi intra în detaliile verdictului, pentru că nu sunt în poziţia de a face asta, dar ca prieten sunt foarte trist pentru el.

Nu prea sunt multe de spus. Sper că va trece peste această perioadă şi că îşi va putea trăi viaţa atunci când va ieşi din închisoare nu ştiu dacă vom folosi cuvântul normal, pentru că viaţa este categoric diferită pentru oricine merge la închisoare, în special pentru o perioadă atât de lungă. Nu ştiu cum vor sta lucrurile pentru el. Doar mă rog pentru el”, a spus Djokovic, potrivit Sky Sports.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.