Campionatul de minifotbal județean continuă

1
658

Din luna aprilie a demarat în Bihor un campionat de minifotbal – Cupa APP – inițiat și coordonat de Davide Hanaș, unul dintre membrii de bază ai Alianței Pentru Patrie Bihor. După o scurtă pauză de Paști, Cupa APP se reia. Despre ce urmează a fi ne spune chiar el, în rândurile de mai jos.

– Cât de popular este minifotbalul la noi și în lume?

– Minifotbalul este foarte popular la noi și, pot spune că și în lume, prin diferite alte forme de minifotbal, de exemplu street fotbal, fotbal pe plajă.

România are 6 titluri de campioni europeni la minifotbal, competiție înființată în anul 2010. Competiția a fost câștigată până în prezent de doar 4 țări, România, Kazahstan, Rusia și Cehia.

– Cum poate fi apreciată Cupa APP până acum?

– Cupa APP este, pot spune, o cupă pilot, suntem la prima ediție, ediție organizată de mine Hanaș Davide, care organizez pentru prima dată o competiție la un asemenea nivel. Astea fiind spuse, cred că suntem și vom fi peste așteptări.

Davide Hanaș – în centru, cu tricou galben – lângă Lilla Debelka, președinte APP Bihor

– Când are loc următoarea etapă?

Va avea loc în Oradea, în data de 7 mai, sâmbătă. Locația este în spate la Arabesque (Calea Sântandrei, nr. 3a). Meciurile încep la ora 12 și se continuă până la 18. Intrarea este liberă!

– Câte etape vor mai fi și ce va cuprinde finala?

– Etapele vor fi 8, iar în fiecare etapă se joacă câte un mini turneu, unde câștigătoarea accede în sferturile competiției. Pe lângă cele 8 etape, vom mai avea o zi în care se vor juca sferturile și semifinalele competiției.

Finala va avea loc pe data de 24 iunie în sala Antonio Alexe din Oradea, unde vom avea finala campionatului de minifotbal Cupa APP Bihor și diferite alte activități, care momentan dorim să rămână o surpriză.

– Este posibil că ieșirea din pandemie să ducă la o revigorare a minifotbalului în plan național, să avem un campionat național?

– Sunt 100% sigur că ieșirea din pandemie revigorează minifotbalul, așa cum se întâmplă cu toate sporturile. Da, în mod sigur se va relua competiția națională. România are campionat național de minifotbal, are și federație de minifotbal, cât și campionate locale de minifotbal. Orice alte competiții mai apar, spre exemplu Cupa App Bihor, sunt binevenite, contribuind din plin la dezvoltarea minifotbalului la noi.

Doru Sicoe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.