Transalpina la deszăpezit!

0
181

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au început de miercuri, 4 mai, acţiunea de deszăpezire a sectorului de drum de pe Transalpina care este închis circulaţiei pe perioada sezonului rece. Acesta este cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului şi este în lungime de 25 de kilometri. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drurmuri și Poduri Craiova, se intervine cu trei utilaje de deszăpezire pentru a îndepărta zăpada, dar și bucățile de stâncă ajunse pe șosea. Ulterior, va fi adus și un încărcător de mare capacitate. O parte a zăpezii s-a topit deja, drumul fiind curat pe un sens de mers, pe anumite tronsoane.

Deocamdată, nu se poate estima când va fi redeschisă Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară și cel mai vizitat obiectiv din județul Gorj

Este vorba de porţiunea care ajunge la cele mai înalte altitudini. Transalpina este cel mai înalt drum din ţară, care ajunge la o altitudine de 2.145 metri în pasul Urdele. „Astăzi au început pe şi pe DN 67 C (Transalpina – n.n.) lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă. Este vorba de sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, care pe perioada sezonului rece este închis circulaţiei publice. Se intervine, momentan cu un utilaj cu cupă şi utilaje cu lamă. Se intervine cu utilaje cu cupă pentru că este un sector de drum pe care ajung arocamente de pe versanţi, iar intervenţia autofrezei ar fi însemnat un risc de deteriorare a acesteia. O să intervenim şi cu autofreze şi încărcătoarele de mare capacitate“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Deocamdată, nu se ştie când va fi redeschisă circulaţia pe toată lungimea celui mai înalt drum din România. Termenul prevăzut în normativele Companie Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere este finalul lunii iunie. „Cu cât se avansează mai mult, cu cât stratul de zăpadă creşte. Nu putem avansa o dată de deschidere a circulaţiei pe acest sector de drum. Este o acţiune în dinamică şi vom comunica în timp util toate informaţiile necesare”, a mai menţionat Cristi Tudor.

Anul trecut, circulaţia pe sectorul închis a fost redeschisă la jumătatea lunii iunie. Pe Transfăgărăşan s-a început de marţi, 3 mai, curăţirea zăpezii de pe partea carosabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.