Ce ar transporta Rusia în Ucraina, în a opta zi de război. Sunt foarte periculoase: „Nu îşi au locul pe un câmp de luptă”

0
167

Încă din primele zile ale atacurilor rusești pe teritoriul ucrainean, deși Putin declara că nu va ataca ținte civile, realitatea din teren arată altceva. În mai toate orașele unde s-au dat lupte, cartiere întregi, spitale sau alte clădiri civile au fost bombardate. Rusia țintește în mod intenționat civili ucraineni în atacul său asupra Ucrainei, a afirmat miercuri președintele american, adăugându-se la avertismentele tot mai numeroase ale Occidentului privind brutalitatea Moscovei, în timp ce bilanțul uman al războiului de șapte zile crește.

Rusia acuzată de crime de război

În pofida acuzațiilor, președintele Joe Biden nu a afirmat în mod oficial că Moscova comite crime de război, deși trimisul său la ONU a acuzat Rusia că se pregătește să folosească arme interzise, inclusiv muniții cu dispersie și bombe cu vid, în Ucraina. Și a lansat un avertisment dur pentru soldații ruși.

Linda Thomas-Greenfield

„Liderii voștri vă mint. Nu comiteți crime de război. Faceți tot ce puteți pentru a depune armele și a părăsi Ucraina”, a declarat ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unor remarci la o sesiune de urgență a Adunării Generale.

Avertismentele date de Linda Thomas-Greenfield au reflectat teama tot mai mare a oficialilor occidentali că Vladimir Putin ar putea folosi noi tactici brutale în războiul său, după ce nu a reușit să avanseze atât de repede pe cât se aștepta în primele zile ale invaziei.

Bombardamentele Rusiei asupra țintelor civile s-au intensificat în ultimele zile, ceea ce a dus la creșterea numărului de morți și la noi temeri pentru capitala Kiev.

Mai mult de 2.000 de civili ucraineni au fost uciși până acum

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a declarat miercuri că peste 2.000 de civili ucraineni au fost uciși până în prezent în timpul invaziei continue a Rusiei, deși estimările Națiunilor Unite au stabilit un număr mult mai mic. Agenția a precizat că unele infrastructuri de transport, case, spitale și grădinițe au fost distruse de forțele rusești în ultimele șapte zile.

Biden a declarat că este evident că civilii sunt ținta Rusiei. „Este clar că sunt”, a spus el, reluând o acuzație făcută anterior de premierul britanic Boris Johnson, potrivit căreia forțele lui Putin au atacuri asupra unor oameni nevinovați. Spre deosebire de Johnson, însă, Biden nu a catalogat acțiunile Rusiei drept o crimă de război.

Rusia a folosit bombe cu vid în Ucraina

În cadrul Adunării Generale de la Națiunile Unite, Thomas-Greenfield a avertizat că Rusia se pregătește să sporească brutalitatea campaniei sale, citând videoclipuri care arată cum forțele rusești deplasează „armament excepțional de letal” în Ucraina.

Lansator rusesc de rachete termobarice

Referirile ei la munițiile cu dispersie și la bombele cu vid sunt prima recunoaștere din partea SUA a faptului că aceste arme sunt mutate în țară. țară. Acestea sunt interzise în cadrul Convenției de la Geneva pentru capacitatea lor distructivă.

Un lansator rus de rachete multiple termobarice a fost observat la sud de Belgorod, Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina, sâmbătă după-amiază devreme. Aceste tipuri de arme nu folosesc muniție convențională. În schimb, ele sunt umplute cu explozibil de înaltă temperatură și presiune ridicată.

Sunt numite uneori „bombe cu vid”, deoarece aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie puternică și o undă de presiune mare care poate avea efecte distructive enorme.

Rusia transportă în Ucraina armament interzis?

Ambasadoarea SUA, Linda Thomas-Greenfield, a făcut apel la alte state membre ale Națiunilor Unite să tragă la răspundere Rusia pentru invadarea Ucrainei, în remarcile făcute în cadrul unei sesiuni speciale de urgență a Adunării Generale a ONU privind Ucraina, despre care a precizat că este prima sesiune de acest fel din ultimii 40 de ani.

Thomas-Greenfield a declarat că forțele rusești distrug infrastructura vitală pentru poporul ucrainean, iar Vladimir Putin pare pregătit să accelereze invazia.

„Am văzut înregistrări video cu forțele rusești mutând în Ucraina armament excepțional de letal, care nu are ce căuta pe câmpul de luptă. Aceasta include muniții cu dispersie și bombe cu vid – care sunt interzise de Convenția de la Geneva. Am văzut convoiul letal lung de 65 de kilometri care se îndreaptă spre Kiev.

Președintele Putin continuă să escaladeze – punând forțele nucleare ale Rusiei în stare de alertă maximă, amenințând că va invada Finlanda și Suedia. La fiecare pas, Rusia a trădat Organizația Națiunilor Unite. Acțiunile Rusiei sunt împotriva a tot ceea ce reprezintă acest organism”, a declarat Linda Thomas-Greenfield, conform CNN.

În comentariile sale, Thomas-Greenfield i-a lăudat, de asemenea, pe cetățenii ruși care protestează împotriva războiului și i-a îndemnat pe soldații ruși să lase armele jos, dând vina pentru război doar pe Putin. În încheiere, ea a încurajat statele membre să voteze pentru aprobarea unei rezoluții care să critice Rusia pentru invazia din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.