Ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria. Cum a primit sentința

0
213

S-a aflat ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria. Fosta politiciană a fost prinsă în Blagoevgrad, după ce a plecat din România înainte ca instanța să dea verdictul condamnării la închisoare. Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Iată ce s-a petrecut în sala de judecată!

Elena Udrea intrând în sala de judecată din Bulgaria

Ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria? E întrebarea ce a stat pe buzele tuturor, după ce s-a aflat că „fosta blondă de la Cotroceni” a fost prinsă la Blagoevgrad. Aceasta a plecat din România, înainte ca instanța să dea verdictul condamnării la închisoare.

Ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria. Cum a primit sentința
Ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria. Cum a primit sentința

Procesul Elenei Udrea, care a avut loc la Tribunalul din Blagoevgrad, trebuia să înceapă la ora 14:00, dar a fost amânat cu o oră, pentru că nu ajunsese la timp translatorul în limba română. Între timp, purtătorul de cuvânt al Tribunalului le-a spus jurnaliștilor că translatorul ar putea întârzia mai mult „pentru că vine cu autobuzul de la Sofia”.

Ce s-a întâmplat la procesul Elenei Udrea, în Bulgaria

Când a fost adusă la tribunal, Elena Udrea era îmbrăcată cu același pulover ca și cu o zi înainte, însă își schimbase tricoul Gucci de 350 de euro cu unul negru, marca Louis Vuitton. De asemenea, fosta politiciană era de această dată nemachiată.

În sala de judecată, Elena Udrea a fost reprezentată de către Albina Aneva Tomova, unul dintre cei mai redutabili avocați din Bulgaria. De asemenea, avocatul a fost implicat și în politică. Pe lângă Albina Aneva Tomova, la Tribunalul din Blagoevgrad a venit din România un al doilea avocat. Acesta a coborât dintr-o mașină cu număr de București și nu a dorit să-și dezvăluie identitatea. În plus, a purtat în permanență mască de protecție. A fost singurul din clădire care avea fața acoperită.

Atunci când a intrat în Tribunal, iar jurnaliștii i-au adresat întrebări, avocatul a răspuns în engleză că nu vorbește limba română. Când procesul s-a terminat, iar în sala de judecată a fost citită decizia instanței, bărbatul s-a ascuns după un stâlp și a fugit pe scări la plecare, mai scrie sursa citată.

Avocatul Elenei Udrea venit din România nu și-a dezvăluit identitatea

Sala în care a fost judecată Elena Udrea e complet diferită față de instanțele din România. Blondina nu a stat într-o boxă special amenajată pentru arestați, ci direct în fața instanței, mai exact în centrul sălii, în fața unui pupitru cu microfon de la care putea să vorbească. Iubita lui Adrian Alexandrov a fost flancată în permanență de cei care-i asigurau paza.

Pocesul Elenei Udrea trebuia să fie în ședință publică, acceptându-se prezența presei în sală, însă fosta politiciană a cerut expres să fie judecată cu ușile închise, lucru pe care instanța din Bulgaria i l-a respectat. Întreg procesul a durat trei ore. La final, judecătoarea Margarita Coțeva a decis că blondina rămâne în detenție, în așteptarea deciziei privind punerea în executare a mandatului european de arestare.

Judecata avut loc cu ușile închise

Citirea deciziei judecătoarei s-a făcut în prezența presei, dar și a translatorului în limba română. Acesta din urmă ar fi vorbit peste judecător, iar în sala de judecată nu se mai înțelegea nimic. În acel moment, Elena Udrea se afla în sala de jucată, ridicată în picioare, având jurnaliștii români în spate. Între ea și presă, gardienii au format un zid.

Printre altele, judecătoarea Margarita Coțeva a vorbit despre faptul că Elena Udrea a invocat că-i vor fi încălcate drepturile în România „pe baza convingerilor sale politice’, dar și că viața și sănătatea sa îi sunt în pericol și că trebuie să fie prezentă la alte procese din țară. Cu toate acestea, instanța a hotărât că fosta politiciană trebuie să rămână în detenție, în vederea asigurării participării acesteia la punerea în executare a mandatului european de arestare.

Cum a primit fosta politiciană sentința

Citirea sentinței a durat, în total, 30 de minute. În acest interval, Elena Udrea ar fi ascultat neliniștită, bâțâind nervos cu piciorul drept în podea. După ce a citit sentința, judecătoarea Margarita Coțeva a întrebat-o dacă vrea o traducere scrisă a sentinței, iar blondina a răspuns afirmativ. Aceasta are nevoie de argumentația instanței pentru a-și construi apelul, care se va judeca la Sofia pe data de 14 aprilie.

După ce totul s-a terminat în sala de judecată, Elena Udrea a fost scoasă pe o ușă din spate, pentru ca oamenii legii să o ducă în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.