Expert dat afară din televiziune după afirmațiile pro ruse făcute

0
173

Viktor Leonenko, demis de la Football 1/2/3

Fostul fotbalist ucrainean Viktor Leonenko a fost demis de la posturile TV Football 1/2/3 de către directorul Alexander Denisov, scrie presa din Ucraina. Fostul internațional, în prezent analist și comentator, a stârnit un adevărat scandal după afirmațiile făcute în legătură cu sportivii ruși.

Viktor Leonenko

Viktor Leonenko a participat la un meci caritabil disputat la Kiev, alături de alți foști fotbaliști, precum Alexander Aliev, Artem Milevsky, Oleg Salenko, Andrey Bogdanov și Evgeny Konovalov.

După această partidă, Leonenko a acordat un interviu pentru SportArena, în care a afirmat că nu-i condamnă pe sportivii ruși pentru că „păstrează tăcerea” în timpul războiului.

„Nu cred că sportivii pot fi condamnați pentru ceva. Ce putem să le facem? În Rusia, imediat poți ajunge la închisoare pentru câteva cuvinte. Lucrurile sunt clare, așa că eu nu îi învinovățesc pe sportivi. Mulți dintre ei tac, pentru că altfel sunt pedepsiți. Noi suntem pacifiști”, a afirmat Leonenko.

Aceste afirmații au dus la demiterea analistului de la posturile Football 1/2/3. Anunțul a fost făcut de directorul Alexander Denisov.

„Toate aceste afirmații reprezintă doar părerea lui. Faptul că le justifică tăcerea sportivilor ruși este peste limitele cinismului. După acest interviu, canalul Football a încheiat colaborarea cu Viktor Leonenko”, a afirmat Alexander Denisov.

Într-un material cu titlul „Interviul scandalos care l-a costat postul”, jurnaliștii de la sport.ua amintesc că Leonenko lucra ca expert la Football din august 2013, după ce fusese demis de la alt post TV, 2+2, pentru niște afirmații făcute despre clubul Șahtior Donețk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.