Ce spun Kylian Mbappé și Karim Benzema despre alegerile din Franța

0
156
Ce spun Kylian Mbappé și Karim Benzema despre alegerile din Franța
Candidații primului tur

Mbappé și Benzem, fotbaliști extrem de cunoscuți, i-au analizat pe cei doi candidați, Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Sportivii au dezvăluit cum văd ei alegerile din Franța.

Mbappé și Benzem sunt doi fotbaliști îndrăgiți de copii și adolescenți de la Alep la Kiev și de la Rio la Beijing. Când un băiat de 12 ani de la Shanghai sau de la Chicago cere cadou un tricou al Franței, cel mai probabil își va dori unul cu inscripția Mbappé sau Benzema pe spate.

Kylian Mbappé și Karim Benzema

Există, însă, unii care mai visează la o Franță mitică și fictivă a satului perfect, cu bisericuța sa, un bistro și toți locuitorii cu chipul lui Alain Prost, Platini sau Gérard Depardieu care beau vin local. Ei susțin că Franța ar trebui să revină la acest „aspect” alb și presupus creștin, în ciuda laicităţii țării. Ei tind să voteze, în turul doi, cu Le Pen. Ei obişnuiesc să adopte o agendă anti-imigrantă și islamofobă. În opinia lor, Mbappé ar fi „mai puțin” francez pentru că părinții săi au emigrat din Camerun și din Algeria. Mama lui, fostă handbalistă algeriană, este musulmană. Benzema, pe lângă faptul că are părinți algerieni, urmează islamul.

Afișele electorale franceze

La fel ca cei doi, cel puțin alți șase probabili titulari ai echipei Franței în Cupă au părinți născuți în altă țară. În cele mai multe cazuri, atât tatăl, cât și mama. Pur și simplu, Franța a devenit o națiune de imigranți, așa cum au fost în trecut Brazilia și Argentina și cum SUA și Canada nu au încetat să fie. Mulți nu tolerează aceste schimbări și propagă teoria „marii înlocuiri”. Ei cred că Franța „albă și creștină” ar fi înlocuită cu una „islamică și africană”. Practic, sunt rasiști. Ei pot chiar „ierta” un Mbappé, un Benzema, pentru că sunt două fenomene sportive. Dar ei nu îi tolerează pe cei care încă locuiesc în banlieu-ul Parisului și Marsiliei.

Adevărul din spatele alegerilor din Franța

Cu toate acestea, nu toți alegătorii Le Pen pot fi calificaţi drept xenofobi, rasiști ​​și islamofobi. La urma urmei, este de neconceput să ne imaginăm că o mare parte a francezilor are această motivație pentru a vota. De fapt, ar trebui să opteze pentru candidata de extremă-dreapta pentru că se simt uitați de guvernul francez. Ei îl văd pe Macron ca președinte al celor bogați, al elitelor din marile orașe, care nu cunosc provocările de zi cu zi ale cetățenilor obișnuiți din orașele mai mici. Ei nu vor o întoarcere la un trecut al unei Franțe imaginare. Ei vor o îmbunătățire a Franței dintr-un prezent real.

Macron

Le Pen, cu discursul său axat pe costul vieții la aceste alegeri, își propune tocmai să atragă acest alegător, care în unele cazuri a votat stânga în primul tur. Dacă va avea succes, ea ar putea surprinde și l-ar putea învinge pe Macron duminică. Această presupusă candidată moderată ar fi cea care ar fi aleasă. Odată președinte, totuși, ea ar putea fi persoana care consideră oameni precum Mbappé și Benzema mai puțin francezi decât francezii albi și „creștini”.
În același timp, mulți tind să se abțină pentru că apreciază că Macron nu ar fi foarte diferit de Le Pen.

La urma urmei, ministrul de interne al actualului președinte a afirmat că Le Pen va fi „foarte blând cu imigrația”. În primul tur, au votat cu Mélenchon, care a obținut peste un sfert din voturi, clsându-se pe locul trei. Duminica viitoare, poate vor sta acasă. Până la urmă, ei nu se simt reprezentați de Macron și Le Pen. Sunt ca Mbappé și Benzema. Întrucât nu sunt vedete ale fotbalului, ei încă locuiesc în suburbiile marilor orașe, potrivit O Globo. (RADOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.