Cheltuielile cu salariile la stat aproape s-au dublat în ultimii 5 ani!

0
167

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, susține pe o rețea socială că în ultimii cinci ani cheltuielile cu salariile la stat aproape s-au dublat.

„Cheltuielile cu salariile la stat aproape s-au dublat în ultimii 5 ani. În campanie ne vorbesc despre reducerea risipei și ținerea în frâu a cheltuielilor. După alegeri, însă, începe din nou dezmățul. Fac agenții noi pentru activul de partid. Măresc numărul de ministere. Cresc numărul de posturi. Adaugă tot felul de sporuri noi. Totul ca activul de partid să aibă de unde să își ia salarii (și unii mai șmecheri și pensii speciale) din banii luați de la mediul privat. Și să nu credeți că salariile la stat nu sunt mici. Un salariat la stat are în medie un salariu mai mare cu 2.000 de lei pe lună decât un salariat din privat”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Claudiu Năsui

El a precizat că an de an cheltuielile cu salariile la stat au crescut punând o presiune tot mai mare pe bugetul țării, alimentat din taxe și din datorii. „În timpul ăsta, românii care vor să muncească pleacă afară, tocmai din cauza acestui stat care le ia jumătate din salariu și le dă sănătate insalubră și educație doar pe hârtie”, a continuat fostul ministrul.

Năsui a mai scris că actuala guvernare PSD-PNL a deschis robinetul la angajările de partid la stat.

„Lucru de care a scris și presa. În doar patru luni cât am avut minister la Economie (pentru că PNL a întârziat cu interes înființarea ministerului condus de un userist), printre altele, am inițiat reducerea aparatului instituției cu 40%. Știți ce s-a întâmplat cu această inițiativă după ce am plecat? A fost distrusă de PSD și PNL care au făcut dintr-un singur minister două, cu creșterea pe măsură a numărului de posturi din ele. Am plecat e un fel de a zice. În fapt, am fost forțați să ne dăm demisia pentru că n-am vrut să semnăm baroniada PNDL 3. Făcută de actualul șef al PNL pe banii oamenilor ca să-și atragă voturi în propriul partid”, a adăugat el.

Fostul ministru le-a transmis un mesaj lui Marcel Ciolacu și lui Klaus Iohannis. „În loc să fie cu ochii doar pe creșteri de taxe, domnii Ciolacu și Iohannis ar face bine să se uite la reducerea risipei. România se poate face bine, dar pentru asta trebuie să reducem cheltuielile statului și să lăsăm mai mulți bani în mediul privat. Acei contribuabili care țin în spate tot ce face statul, plus toate datoriile pe care le acumulează”, a încheiat Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.