China acuză NATO că provoacă probleme

0
148

Reprezentanții Ministerului de Externe din China susțin că NATO că „provoacă în mod constant confruntări și probleme”. Replica a venit după ce ministrul britanic de externe Liz Truss a criticat refuzul Chinei de a condamna invazia Rusiei în Ucraina.

Întrebat dacă China este îngrijorată de faptul că relațiile sale cu Marea Britanie și Europa sunt afectate, purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a declarat că țările ar trebui să se uite la Carta ONU și „nu la regulile de familie ale unor clișee sau grupuri”.

De asemenea, el a atacat NATO, spunând că alianța militară occidentală „ar fi trebuit să facă un bilanț al situației și să facă ajustările necesare” după încheierea Războiului Rece.

„Cu toate acestea, NATO s-a agățat de mult timp de vechiul concept de securitate, s-a angajat în confruntări în bloc și a devenit un instrument pentru ca anumite țări să caute hegemonia. NATO pretinde că este o organizație defensivă, dar în realitate creează în mod constant confruntări și probleme”, a spus Wang Wenbin.

China a refuzat în mod repetat să condamne invazia Rusiei, deși a cerut încetarea violențelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.