Chirurgul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal din Timişoara, prins când lua șpagă

0
286

Chirurgul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal din Timişoara, prins când lua șpagă, a fost arestat preventiv, după ce procurorii anticorupție l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 300 de lei de la un pacient. Mazilu este și profesor universitar, la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, dar a fost și directorul municipalului din aceeași localitate. În ultimii ani el a îndeplinit funcția de șef al Secției de Chirurgie Generală II și oncologie la același spital.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, Mazilu a fost monitorizat video, chiar în biroul său, timp de mai bine de două luni, perioadă în care, au fost consemnate 25 de fapte de luare de mită. Este vorba de sume de bani cuprinse între 100 și 2.000 de lei, deși venitul lunar al medicului este de aproximativ 9.000 de euro.

Medicul Mazilu, arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia judecătorilor de la Tribunalul Timiș, este membru PSD și a fost consilier local din partea aceluiași partid. Mehedințean de origine, medicul șpăgar face parte din ”grupul Bușoi”, alături de alte nume din spectrul medical timișorean și care provin din aceeași zonă geografică. Unele persoane din grup au ajuns deja la pușcărie, altele se pregătesc. Decizia arestului preventiv în care a fost plasat Mazilu nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanța superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.